|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - SOLVED [R200 1.4 8V] Wymiana oleju w skrzyni biegów
sledz11 - Wto Lis 27, 2007 15:12 Temat postu: SOLVED [R200 1.4 8V] Wymiana oleju w skrzyni biegów Witam. Szykuję się do wymiany oleju w skrzyni biegów i mam w związku z tym kilka pytań. Po pierwsze: czy mogę taką wymianę wykonać samodzielnie czy potrzeba jakiegoś specjalnego sprzęty bądź umiejętności?
Po drugie, jeśeli mogę to zrobić sam, to jaka jest procedura wymiany. Wiem mniej więcej gdzie się wlewa olej, ale jak go najpierw wylać?
Za wszelkie uwagi i sugestie bardzo dziękuję.
Paul - Wto Lis 27, 2007 15:19
Oj, było już, byłoooo. Cała instrukcja nawet chyba...
Użyj szukajki, please
sTERYD - Wto Lis 27, 2007 16:00
trzeba użyć bardzo specjalistycznego sprzętu zwanego w pewnych kręgach "kluczem oczkowym" (nr 19 bodajże). Warto też zaopatrzyć się w jeszcze bardziej specjalistyczne urządzenia, które podobno w sklepach występują pod nazwą "uszczelki miedziane" fi 14.
Żeby wylac olej trzeba użyć niezwykle skomplikowanego urządzenia nr 1 w celu usunięcia korka, który znajduje się po prawej stronie skrzyni biegów poniżej półosi (łatwo go znaleźć, gdyż jest wyposażony w największy łeb w okolicy
|
|