Zobacz temat - [MG ZS] Dziwny zapach w kabinie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [MG ZS] Dziwny zapach w kabinie

own - Wto Lis 27, 2007 20:23
Temat postu: [MG ZS] Dziwny zapach w kabinie
Witam, mam mały problem i dosyć dziwny. Jak jadę trochę szybciej czyli powyżej 140km/h to w kabinie pojawia się dziwny zapach. Pojawia się zazwyczaj jak zdejmę już nogę z gazu. Zapach jest dziwny... niczym przypalone włosy albo coś takiego ;-/ Ma ktoś może pomysł czym to może być spowodowane?
freestyler - Wto Lis 27, 2007 20:46
Temat postu: Re: [MG ZS 180 2001] Dziwny zapach w kabinie
ownstlr napisał/a:
Witam, mam mały problem i dosyć dziwny. Jak jadę trochę szybciej czyli powyżej 140km/h to w kabinie pojawia się dziwny zapach. Pojawia się zazwyczaj jak zdejmę już nogę z gazu. Zapach jest dziwny... niczym przypalone włosy albo coś takiego ;-/ Ma ktoś może pomysł czym to może być spowodowane?

witam ja miałem dziwny zapach po zalaczeniu klimy lub nawiewu w poczatkowej fazie...

wymieniłem filtr kabinowy przeciwyłkowy i odgrzybiłem klime i problem minool :mrgreen:

own - Wto Lis 27, 2007 20:51

Filtr kabinowy wymieniłem niecały tydzień temu i klima też była napełniana. Nie była chyba odgrzybiana ale to wtedy chyba dziwne, że smród by się pojawiał tylko przy dużych prędkościach ?
przemo285 - Wto Lis 27, 2007 20:54

Sprawdż wężyk odpowietrzający skrzynię korbową , ten który łączy obie pokrywy zaworów i idzie do przepustnicy (pękają na trójniku) :wink: