Zobacz temat - Jakie macie sposoby na wodę wnoszoną na bucikach (śnieg)

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Jakie macie sposoby na wodę wnoszoną na bucikach (śnieg)

greg_szczytno - Czw Lis 29, 2007 14:45
Temat postu: Jakie macie sposoby na wodę wnoszoną na bucikach (śnieg)
Pytanie jest takie jak w temacie.

Mam dywaniki welur w swojej 416 ale zauważam, że i tak trochę przeciekają. Macie na to jakiś patent?/

Oczywiście oprócz dywanów z gumofilca :razz: no i jakby ktoś pytał to otrzepuję buty ze śniegu.

Pozdrawiam
Grzegorz

Paul - Czw Lis 29, 2007 14:57

Cudów nie ma :( zawsze coś na butach wniesiesz.
Na jesień/zimę/wiosnę guma na podłogę to najlepsze wyjście, choć niekoniecznie najestetyczniejsze :P

PTE - Czw Lis 29, 2007 15:02

Możesz podkładać gazety :razz:
MaReK - Czw Lis 29, 2007 15:06

PTE napisał/a:
Możesz podkładać gazety :razz:

Tylko te kolorowe zeby dlugo nasiakaly ;)

Paul - Czw Lis 29, 2007 15:07

PTE napisał/a:
Możesz podkładać gazety

Ale na wierzch :twisted: , po jak pod spód, to welur i tak :diabeł: :diabeł: wezmą :(

greg_szczytno - Czw Lis 29, 2007 15:11

heheh gazety sobie odpuszczę raczej myślałem o podszyciu wykładzin folią żeby welur na podłodze nie wchłaniał wody

Taki mam pomysł na dziś. Zobaczymy co z tego będzie.

Viniu - Czw Lis 29, 2007 15:17

Ja mam nawyk uderzania noga o nogę but o buta zawsze przed wsiadaniem do auta. I piasek się otrzepie a i śniegu trochę też... :)
maciej - Czw Lis 29, 2007 15:30

Ja mam oryginalne gumowe dywaniki Rover i działają świetnie. :D
R-200 - Czw Lis 29, 2007 17:12

Ja myślę że buty otrzepać ze śniegu przy wsiadaniu można bez większych problemów. Jestem przeciwnikiem wszelkich gum i folii. Pod nie i tak się przedostanie wilgoć a dywaniki zawilżone pod gumą nie wysychają tylko pleśnieją. :roll:
maciej - Czw Lis 29, 2007 17:14

R-200 napisał/a:
Pod nie i tak się przedostanie wilgoć a dywaniki zawilżone pod gumą nie wysychają tylko pleśnieją.

W życiu żadne auto mi nie zapleśniało, a zawsze mam gumowe dywaniki.
Zdarzyło Ci się coś takiego, czy tylko zgadujesz, że tak by się stało?

R-200 - Czw Lis 29, 2007 17:40

Widziałem to w wielu autach przy okazji napraw. Wszystko zależy od tego jak się utrzymuje czystość w swoim samochodzie. :mrgreen:
PTE - Czw Lis 29, 2007 18:41

Viniu napisał/a:
Ja mam nawyk uderzania noga o nogę but o buta zawsze przed wsiadaniem do auta. I piasek się otrzepie a i śniegu trochę też... :)

We mnie taki nawyk wyrobił instruktor nauki jazdy, który bał się że mu zaśnieżę poloneza przejściówkę :mrgreen:

Kozik - Czw Lis 29, 2007 18:42

można welur wyścielić papierem toaletowym również dobrze wsiąka i nie trzeba weluru ściągać :razz:

W sumie od papieru wole gumowate dywaniki.

maciej - Pią Lis 30, 2007 10:12

R-200 napisał/a:
Widziałem to w wielu autach przy okazji napraw. Wszystko zależy od tego jak się utrzymuje czystość w swoim samochodzie.

Ok. To wiele wyjaśnia.
Większość moich znajomych zawsze się dziwiła i twierdziła, że moje 15-letnie FSO 125p (które pod koniec mojego posiadania z zewnątrz było bardziej rude niż kość słoniowa ;) ) ma najlepiej utrzymane wnętrze jakie w życiu w dużym fiacie widzieli. :D

AndrewS - Nie Gru 02, 2007 23:21

ja w roverze na zime mam gumowe dywaniki z poloneza :-) plus każdorazowe otrzepywanie ze sniegu nog (but o but)przed wsiadaniem, nic nie plesnieje
ernesto - Pon Gru 03, 2007 20:41

Można podkładać gazetę, można tez watą albo mchem utykać - ale ja kupiłem zwykle "gumiaki" (w co drugim motoryzacyjnym są albo na allegro - za piec dyszek) - no i nie przeciekają ;-)
Skrzypi trochę pod nogami, ale za to wiem, że Roverkowi krzywdy nie robię i nie będzie mi stęchlizną śmierdział na wiosnę jak skunks :mrgreen:

Pzdr
E

lukasz17 - Nie Gru 09, 2007 10:24

właczaj nawiew ogrzewania na nogi, to bedą troche schnąć w trakcie jazdy