|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Nie ma iskry
Cabanek - Pią Lis 30, 2007 11:06 Temat postu: [R620] Nie ma iskry Witam posiadam rovera 620si od 2000 roku, miałem wypadek jeden miesiac temu <zderzenie lewy przód samochodu> został zrobiony w warsztacie dosyć szybko i nie drogo że powiem bo 2 tys z częsciami malowaniem... ale w poniedziałek trzy dni po odebraniu samochodu z warsztatu jechałem jakieś 60 km/h silnik po prostu zgasł na ulicy i już więcej nie zapalił nie mogę znaleść elektryka któren mógłby mi pomóc
Dodam tylko że dopływ paliwa jest lecz nie ma iskry na świecach ...
Może ktoś z was miał już taki przypadek i mi pomoże ...
Z góry dziękuje...
maciej - Pią Lis 30, 2007 11:11
Dodaj jeszcze rocznik w temacie.
A co zostało dotąd sprawdzone przez tych elektryków?
- kopułka
- palec
- przewody
- cewka
Próbowałeś nacisnąć wyłacznik uderzeniowy?
Ostatnio ktoś szukał tego czujnika - znajdź ten wątek i tam będziesz miał opis co i jak.
Cabanek - Pią Lis 30, 2007 11:19
Powiem tak musiałem trochę sie namęczyć żeby go znaleść ale znalazłem wczoraj i z nim wszystko raczej oky wciskalem go wyciagalem ale z tego co zauważyłem to on odcina tylko dopływ paliwa a tak jak juz mówiłem pompka pracuje i paliwo dociera do silnika
maciej - Pią Lis 30, 2007 11:25
Jeszcze trochę poprawiłem temat.
No to jak pisałem - ja bym zaczął od wymiany kopułki i palca - to w tym roczniku leci standardowo, a koszty są nie duże (chyba w sumie 60 zł).
Tylko pozostaje pytanie gdzie ginie ta iskra, czy na kopułce, czy wcześniej - najpierw to sprawdź, to będzie można myśleć co dalej.
Możesz jeszcze spróbować poczytać na http://hondaaccord.strefa.pl znajdziesz polski manual serwsowy do HA CC7 - miała ten sam silnik, więc część o zapłonie na 100% będzie pasować.
thef - Pon Gru 10, 2007 20:08
Ruszyło coś w temacie?
|
|