|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - Kolor blue :D
Lukaszn2006 - Pią Lis 30, 2007 16:25 Temat postu: Kolor blue :D Witam, widziałem kiedyś samochodzik, z przodu miał Philips blue vision(też takie kupiłem ) no a z tyłu miał ciekawnie oświeloną tablice rejestrecyjną, też tak a'la blue C5W żaruwecke kupić niebieską i myśle, że efekt może być ciekawy Co sądzicie o takiej zmianie?
matlacz - Pią Lis 30, 2007 17:12
no ale te philips-y to ma jako postojowki czy mijania? Bo nie kapuje?
Lukaszn2006 - Pią Lis 30, 2007 21:38
Roverek, którego widziałem miał światła mijania blue vision, a postojówki niestety nie i to efekt troche psuło;/ ja kupiłem komplecik bo taniej niż jakbym kupił 2 żarówki h4 no ale nad tabliczke chyba zamontyje nieieską C5W, bo naprawde fajny efekt
matlacz - Sob Gru 01, 2007 19:00
I te mijania swiecily na niebiesko?
pawciu87 - Sob Gru 01, 2007 21:05
te niebieskie zarowki nie swieca na niebiesko, jak sa swiatla wylaczone widac niebieska barwe w lampie, ale jak sie je wlaczy to maja biala barwe a'la xenon ... aczkolwiek kupielm jakis czas temu takie zarowki z kumplem... i nie dosc ze padly po paru tygodniach nie swiecily cudownie(w deszczu tragedia) to od nich pekla lampa kumplowi w R600... bo mialy zbyt duza moc... ale to byly tanie zarowki z allegro za 25 zl nie wiem jak jest z philipsami... do rzeczy... nie bardzo mi sie to cudo sprawdzilo,jazda w nocy w deszczu to praktycznie samobojstwo, wiec zamowilem teraz philips vision 50 % plus, ktore glownie sa nastawione zeby dawac jak najwicej swiatla a takze maja zblizona barwe do bialego... ale bezpieczenstwo jest dla mnie wazniejsze
Lodzia - Nie Gru 02, 2007 12:20
Witam. Miałem żarówki Philips blue vision w motocyklu i musze powiedzieć że to straszne badziewie . Nie polecam nikomu. Nie dość że nie świecą lepiej od zwykłych żarówek to wytrzymały mi nie całe 2 miesiące . Nie warto wydawać pieniędzy. W roverku podobnie jak pawciu87 mam Philips Vision Plus +50%. Dają prawie białe mocne światło i super oświetlają drogę bez względu na to czy jest sucha czy mokra.Polecam
Brt - Pon Gru 03, 2007 13:14
obecnie mam świeżo założone Vision Plus i dają radę zobaczymy jak długo pociągną
pawciu87 - Pon Gru 03, 2007 16:17
ja wlasnie zalozylem do swojego bo przyszly dzisiaj roznica jest nawet tak kolo 15:30 jak sie jedzie przez miasto widac wyraznie strumien swietlny zobaczymy jak po dzisiajszym tescie w nocy beda sie sprawowac jedyna wada podobno tych zarowek jest silne oslepianie innych uczestnikow ruchu ,oraz krotsza zywotnosc ze wzgledu na cienszy zarnik, ale mam nadzieje ze ktorys rok wytrzymaj
michone - Pon Gru 03, 2007 17:15
ja mialem w fiescie i 2 lata wytrzymaly az auto sprzedalem i wedlug mnie roznica bardzo duza! moze zalezy jeszcze od stanu fizycznego samych lamp a co do podswiedlania tablicy to na 99% mandat! zakazane jest bowiem uzywania do oswietlania samochodow koloru niebieskiego gdyz jest on zarezerwowany da pojazdow uprzywilejowanych! a pozatym policjant moze sie przyczepic ze tak oswietlona tablica nie spelnia wymagan (co do czytelnosci) i wystawic mandacik
Lodzia - Pon Gru 03, 2007 20:53
Ja do podświetlenia tablicy mam założone białe LEDy zamiast oryginalnych żarówek. Swiatło ma kolor pomiędzy białym a niebieskim. Wygląda super, podświetla dobrze a i policja sie nie czepia. Takie same LEDy mam założone z przodu w postojówkach i jest ok
jarcat - Sro Sty 02, 2008 21:11
pawciu87 napisał/a: | ja wlasnie zalozylem do swojego bo przyszly dzisiaj roznica jest nawet tak kolo 15:30 jak sie jedzie przez miasto widac wyraznie strumien swietlny zobaczymy jak po dzisiajszym tescie w nocy beda sie sprawowac jedyna wada podobno tych zarowek jest silne oslepianie innych uczestnikow ruchu ,oraz krotsza zywotnosc ze wzgledu na cienszy zarnik, ale mam nadzieje ze ktorys rok wytrzymaj |
to które Philipsy dają taki efekt?
i drugie pytanie jakie żarówki będą w R400 z 99r.?
i czy jak wymieniać na jakieś lepsze to tylko mijania czy postojówki też by się przydało?
chcę po prostu lepiej widzieć i chciałbym, żeby strumień światła był biały
Brt - Sro Sty 02, 2008 21:14
Cytat: | to które Philipsy dają taki efekt? |
vision plus dają fajne białe światło Cytat: | i drugie pytanie jakie żarówki będą w R400 z 99r.? |
a to pytanie już niejednokrotnie było na forum. poszukaj na na 100% znajdziesz
jarcat - Sro Sty 02, 2008 22:07
znalazłem - mijania H7
ale czy muszę wymieniać też postojówki czy nie ma takiej konieczności bo przy włączonych światłach mijania postojówki "giną"?
Brt - Sro Sty 02, 2008 22:32
jak chcesz tylko wymienić, to nie ma sensu, ale jak chcesz "robić tjunink" to możesz Jak znajdę, tanie i dobre LEDy to moze sobie kiedyś sprawię, ale nie ze względu na wygląd, tylko oszczędność prądu
matlacz - Sro Sty 02, 2008 23:55
Lodzia napisał/a: | Ja do podświetlenia tablicy mam założone białe LEDy zamiast oryginalnych żarówek. Swiatło ma kolor pomiędzy białym a niebieskim. Wygląda super, podświetla dobrze a i policja sie nie czepia. Takie same LEDy mam założone z przodu w postojówkach i jest ok |
Ja mam takie w postojowkach tez biale i swieca pomiedzy niebieskim i bialym super sprawa! Polecam!
jarcat - Czw Sty 03, 2008 13:14
wymyśliłem coś takiego i proszę albo mi to wybić z głowy albo potwierdzić, że to dobry pomysł
mijania H7 kupię Philips VisionPlus +50%
a postojówki W5W Philips Blue Vision
światła mijania Philips VisionPlus +50% dla lepszego światła, a postojówki Philips Blue Vision aby uzyskać jakiś fajny efekt wizualny, bo podobno zwykła zółta postojówka psuła by to białe światło z świateł mijania Philips VisionPlus +50%
całość bedzie mnie kosztować ok. 80zł z przesyłką (i fakt. VAT) z allegro
Brt - Czw Sty 03, 2008 13:29
bierz śmiało
PS. A nie znajdziesz gdzieś na miejscu w sklepie?? znajomy kupił zestaw H7 VisionPlus za 71PLN odpada przesyłka
m_lpa - Czw Sty 03, 2008 20:13
Jak założysz ten zestaw to powiedz jak to świeci, bo też bym sobie kupił.
A tak na marginesie w R600 przepaliła mi się lewa postojówka. Szarpałem się z nią już kilka razy i nie moge wyciągnąć tej żaróweczki. Jak ją wyciągnąć?
Brt - Czw Sty 03, 2008 22:45
Ja jestem wery zadowolony a i znajomy zauważył poprawę w oświetleniu. W każdym razie ja polecam
jarcat - Czw Sty 03, 2008 23:48
Brt napisał/a: | Ja jestem wery zadowolony a i znajomy zauważył poprawę w oświetleniu. W każdym razie ja polecam |
ale Ty masz założone Blue Vision postojówki i mijania, tak?
Brt - Czw Sty 03, 2008 23:57
Mam VisionPlus (świecą na biało) i zwykłe żarówki w postojach. Nie chciałem tych Blue Vision, bo mi się nie podoba takie koloryzowanie pod xenon Pozatym ten Blue to po prostu filtr na bańce żarówki wycinający część pasma
[ Dodano: Czw Sty 03, 2008 23:58 ]
a w postoje założę raczej LEDy - oszczędnosc prądu
Sachar - Pią Sty 04, 2008 02:38
Ja mam BlueVision mijania i postojówki. Świecą białym światłem, jaśniej niż standardowe i nie dają niebieskiej poświaty przy świeceniu jak chińskie żarówki. Jestem z nich bardzo zadowolony. Tylko cena była kiepska
jarcat - Pią Sty 04, 2008 08:40
Brt napisał/a: | Mam VisionPlus (świecą na biało) i zwykłe żarówki w postojach. |
no właśnie... powiedz mi czy ten zółty kolor zwykłych żarówek w postojowych "przebija" czy raczej jak się włączy mijania to tamte nie dają żółtej poświaty bo ich moc jest za mała w porównaniu z postojami?
Brt - Pią Sty 04, 2008 08:55
Ja nie zauważyłem żadnej poświaty, ale musiałbym się przyjrzeć, bo sobie tym głowy nigdy nie zawracałem popatrzę i dam znać
radocha - Nie Sty 06, 2008 12:25
nie mozna miec tablicy oswietlonej innym kolorem niz bialy! wiem bo sam mam niebieskie diody i wczoraj 50zl mandatu dostalem za to...no i jeszcze za jazde z wlaczonymi neonami;p
pod000 - Nie Sty 06, 2008 12:59
uu to porazka za ten mandat, wiesz to poelcam do oswietlenia tabilcy , zarowkami rurkowymi bialych sa troche drogie kolo 10 za sztuke ale wiesz jest to czyste biale swiatlo polecam sam mam i kazdy sie za nimi ogladaja:) pozdro
radocha - Nie Sty 06, 2008 13:40
no musze przyznac ze ladnie swieci.bede musial sie rozejzec za tymi zarowkami
Lodzia - Nie Sty 06, 2008 16:43
Nie polecam BlueVision jako swiatła mijania bo bardzo szybko sie przepalają. Mi w motocyklu padła po 2 miesiacach a koledze w samochodzie po trzech.Pozdro
jarcat - Nie Sty 06, 2008 17:16
a czy kolega miał też te BlueVision zamontowane jako postojówki?
bo ja chce postojówki BlueVision, a mijania VisionPlus +50%
Lodzia - Nie Sty 06, 2008 17:36
Niestety ja i mój kolega postojówki mamy na białych LED-ach .Mijania mam VisionPlus +50% i polecam bo świecą super.
TomC - Nie Sty 06, 2008 18:04
Ja założyłem Tungsram Megalight +50 i poprawa jest bardzo duża.
Światło jest znacznie jaśniejsze, zasięg trochę lepszy. Najważniejsze to dobrze wyregulować światła.
Koszt żarówek z przesyłką 47zł więc tanio.
Sachar - Nie Sty 06, 2008 22:43
Ja mam bluevision na mijania i postojach od 3 miesięcy (jakieś 10 kkm) i narazie nie narzekam. Świecą przyjemnym, białym światłem i są ok.
marcin8c - Pon Sty 07, 2008 07:37
a ja pojechalem na myjnie i tez widze duza roznice w jasnosci swiatla teraz jak by mocniej swiecilo hehe
michone - Pon Sty 07, 2008 11:15
marcin8c napisał/a: | a ja pojechalem na myjnie i tez widze duza roznice w jasnosci swiatla teraz jak by mocniej swiecilo hehe | taka myjnia daje wiecejniz + 50% znam z autopsji
jarcat - Pon Sty 07, 2008 16:54
marcin8c napisał/a: | a ja pojechalem na myjnie i tez widze duza roznice w jasnosci swiatla teraz jak by mocniej swiecilo hehe |
to prawda... wkurzają mnie kierowcy, którzy jeżdżą z brudnymi światłami, szczególnie STOPu! Delikatnie mówiąc - brak myślenia. Zawsze mam jakąś szmatkę w bagażniku, czy coś mnie "chlapnie" czy jadę dłuższą trasę to potem przed powrotem przetarcie świateł zajmuje 3min. a jest na prawdę różnica
Lodzia napisał/a: | Mijania mam VisionPlus +50% i polecam bo świecą super. |
a jak długo już je masz?
boję się trochę, że też mi się przepalą po 3msc. jak to mówią o BlueVision
Lodzia - Pon Sty 07, 2008 17:57
Ja mam te zarówki od 5 miesięcy. Mój kolega ma troche dłużej i jest ok. Jeśli chodzi o trwałość żarówek Philipsa to jak wynika z ulotki producenta VisionPlus są jednymi z najlepszych natomiast najgorsze są BlueVision.Pozdrawiam
michone - Pon Sty 07, 2008 18:38
mialem bluevision tylko z niemiec i smigaly pol roku i sprzedalem auto
jasiu87 - Pon Sty 07, 2008 18:50
Cytat: | nie mozna miec tablicy oswietlonej innym kolorem niz bialy! wiem bo sam mam niebieskie diody i wczoraj 50zl mandatu dostalem za to...no i jeszcze za jazde z wlaczonymi neonami;p |
ja dostałem też 50 ale za to ze wo gule nie miałem ale to było w Clio
PS. a co powiecie o takim wynalazku ? KLIK
TomC - Pon Sty 07, 2008 19:28
Było już o pseudo ksenonach kilka tematów.
Poszukaj na forum a stwierdzisz że większego badziewia niezgodnego z przepisami nie ma!!!!
Brt - Pon Sty 07, 2008 20:05
To nie jest pseudokseneon, tylko regularna lampa ksenonowa z przetwornicą Co nie oznacza, że zakładanie takiego czegoś jest zgodne z prawem. Reflektor jest zawsze homologowany łacznie ze źródłem światła.
pod000 - Pon Sty 07, 2008 21:43
nio to ja sie pochwale swoimi bi-xenonakmi, wiem ze sa nie zodne z prawem , ale gdby misiaki mieli sie do pipeprzac o byle co to by 90% kierovcow bylo by bez dowodzikow , zapraszam na filmik , aha kolor to 6000k
http://pl.youtube.com/watch?v=aC-5ub8r5WU
Brt - Pon Sty 07, 2008 21:56
a możesz zapodać gdzie dorwałes ten zestaw i jakieś szczegóły techniczne
pod000 - Pon Sty 07, 2008 22:02
ten akurat zamowilem na allero, cena srdnia bo 800 zeta plus warancja, strony moge dzies poszukac, kolor 6000k jest to wazne bo np masz 8000k to na fotkach wyglada super a na zywo juz jest niebieski z odcieniem bialym , a ja mam bialy + odcien niebieski, montujesz , wydaje mi sie ze odzinka to kazdy by se z tym poradzil, efekt jest teraz wypas bo jak jest snie to widocznosc ponad 50 % lepsza !! powaaznie widac roznice,!!! troche kasy to wyszlo ale na 100% to inwestycja na ktora warto dac kase bo 1. efekt murowany<bi-xenon> 2. totlana rozncia na dordze widac o niebo lepiej.
pozdrawiam
Brt - Pon Sty 07, 2008 22:03
ale to jest wersja długie + mijania, czy same mijania
[ Dodano: Pon Sty 07, 2008 22:04 ]
ok juz znalazłem
pod000 - Pon Sty 07, 2008 22:07
versja mijania + dlugie = bi-xenon
versja mijania = xenon
ja mam akurat bi-xenon jak ma byc efekt to pocalosci,
TomC - Wto Sty 08, 2008 00:24
Z całym szacunkiem dla Ciebie i wydanych na to Twoich pieniędzy ale jedynie kolorek masz ciekawy lecz nawet na filmie widać że dajesz po oczach jak $%&@!*?@#
Podjedź na sprawdzenie świateł do Stacji Kontroli a pewne że nikt tego nie ustawi.
Raptem wczoraj mijałem kolesia jadącego w Vectrze kombi z takimi cudami i już chciałem zawrócić i go ubić.
pod000 - Wto Sty 08, 2008 06:33
TomC napisał/a: | Z całym szacunkiem dla Ciebie i wydanych na to Twoich pieniędzy ale jedynie kolorek masz ciekawy lecz nawet na filmie widać że dajesz po oczach jak $%&@!*?@#
Podjedź na sprawdzenie świateł do Stacji Kontroli a pewne że nikt tego nie ustawi.
Raptem wczoraj mijałem kolesia jadącego w Vectrze kombi z takimi cudami i już chciałem zawrócić i go ubić. |
hmm a powiem ci ze sa one ustawione poprawnie lecz sa to dlugie, a nie mijania. aha i pamietaj ze to jest naarnie komorka w 3gp, i jakosiwo jest padaczka, pixele i te sprawy. pozdrawiam
thef - Wto Sty 08, 2008 11:26
pod000, proszę Cię zwróć uwagę na interpunkcję i literówki w swoich postach, bo naprawdę ciężko czasem domyślić się o co chodzi. Poza tym niektórzy używają funkcji "szukaj" na forum i poprawna pisownia kluczowych słów jest dość ważna.
|
|