|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Szyby, pilot, SRS. Opadnięte drzwi
danio667 - Pią Lis 30, 2007 20:33 Temat postu: [R620] Szyby, pilot, SRS. Opadnięte drzwi Witam właśnie kupiłem Rovera 620 Di.
No i oczywiście mam kilka usterek których chciał bym się pozbyć.. ale nie chcę się za to zabierać sam dlatego proszę o pomoc.
1 Elektryczne szyby się otwierają ale ciężko oraz wychodzą tak jak by z prowadnic potem ciężko je naprowadzić (przednie drzwi) Co mam zrobić by to naprawić.
2 Pilot od Alarmu czy to centralnego chyba oryginał bo z jednym przyciskiem na płytce pisze Valeo - nie działa tzn na samochód bo dioda się świeci jak przyciskam ale nawet z bardzo bliska auto nie reaguje.
3 Świeci się kontrolka od SRS nie wiem co z tym zrobić
4 mam opadnięte drzwi przednie pasażera oraz kierowcy wygląda na to że na zawiasach jest jakiś luz.. ale robi to straszny problem bo cięzko jest otworzyć drzwi.
5 przy wrzucaniu 5 biegu czuć taki zgrzyt ale gdy wyrzucę z piątki na luz i znowu wrzucę piątkę to już tego nie ma wydaje mi się że to synchronizator ale nie wiem ile może kosztować naprawa czegoś takiego i jak ona wygląda.
6 Znacie może kogoś kto robi okleiny kokpitu drewnopodobne bo jest jedna firma ale są one dosyć drogie czy może mi się wydaje.
7 Jak poznać czy mam ABS bo nie cuzć go przy poślizgu.
Proszę o pomoc
sTERYD - Sob Gru 01, 2007 09:50
Cytat: | 1 Elektryczne szyby się otwierają ale ciężko oraz wychodzą tak jak by z prowadnic potem ciężko je naprowadzić (przednie drzwi) Co mam zrobić by to naprawić. |
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#75
danio667 napisał/a: | 2 Pilot od Alarmu czy to centralnego chyba oryginał bo z jednym przyciskiem na płytce pisze Valeo - nie działa tzn na samochód bo dioda się świeci jak przyciskam ale nawet z bardzo bliska auto nie reaguje. |
niestety z tymi pilotami są problemy, ale nie wiem czy ktokolwiek to rozwiązał
temat pojawia się co jakiś czas na forum, poszukaj, bo moze czegoś nie doczytalem
Cytat: | 3 Świeci się kontrolka od SRS nie wiem co z tym zrobić |
zajrzeć pod siedzenia czy nie ma tam kostki od napinacza jak jest to przeczyścić, albo wywalić, sprawdzić taśmę od kierownicy, sprawdzić czy są poduchy
danio667 napisał/a: | 4 mam opadnięte drzwi przednie pasażera oraz kierowcy wygląda na to że na zawiasach jest jakiś luz.. ale robi to straszny problem bo cięzko jest otworzyć drzwi. |
to nie wiem przypuszczam, ze da się wymienić kołki zawiasów.
danio667 napisał/a: | 5 przy wrzucaniu 5 biegu czuć taki zgrzyt ale gdy wyrzucę z piątki na luz i znowu wrzucę piątkę to już tego nie ma wydaje mi się że to synchronizator ale nie wiem ile może kosztować naprawa czegoś takiego i jak ona wygląda. |
sam synchronnizator jakieś 50 pln, naprawa to rozbieranie skrzyni, jak masz dwa dni czasu , to RAVE w łapkiem i heja
danio667 napisał/a: | 6 Znacie może kogoś kto robi okleiny kokpitu drewnopodobne bo jest jedna firma ale są one dosyć drogie czy może mi się wydaje |
allegro pl
danio667 napisał/a: | 7 Jak poznać czy mam ABS bo nie cuzć go przy poślizgu. |
obejrzeć przeguby, czy maja pierścienie, zajrzeć pod maskę czy jest pompa ABS (nie mam zdjęcia pod ręką )
marthinez - Sob Gru 01, 2007 14:56
sTERYD napisał/a: | Cytat:
3 Świeci się kontrolka od SRS nie wiem co z tym zrobić
zajrzeć pod siedzenia czy nie ma tam kostki od napinacza jak jest to przeczyścić, albo wywalić, sprawdzić taśmę od kierownicy, sprawdzić czy są poduchy |
W R600 nie ma kostek pod siedzeniami, raczej sprawdzenia wymaga taśma.
danio667 napisał/a: | Znacie może kogoś kto robi okleiny kokpitu drewnopodobne bo jest jedna firma ale są one dosyć drogie czy może mi się wydaje. |
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#82
maciej - Nie Gru 02, 2007 00:19
danio667 napisał/a: | 2 Pilot od Alarmu czy to centralnego chyba oryginał bo z jednym przyciskiem na płytce pisze Valeo - nie działa tzn na samochód bo dioda się świeci jak przyciskam ale nawet z bardzo bliska auto nie reaguje. |
A czy celujesz przez szybę w czujnik na suficie?
Bo to pilot na podczerwień i dioda (ta taka jak na pilocie od TV) musi "widzieć" czujnik, który jest koło lampki oświetlenia wnętrza.
Dopisz jeszcze rok do tematu - np. w przypadku alarmów to pomaga, bo w różnych latach były różne.
|
|