Zobacz temat - [R620] Dziwny zgrzyt ABS

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Dziwny zgrzyt ABS

dansky - Pon Gru 03, 2007 11:52
Temat postu: [R620] Dziwny zgrzyt ABS
wiatm.
wydaje mi sie ze z pompa od abs`u jest cos nie tak. po uruchomieniu silnika jest wszystko ok ale po chwili slychac zgrzyt "grrrryyy" i tak co pare minut. podczas tego zgrzytu opada bardzo napiecie aż swiatla i cale oswietlenie wewnatrz delikatnie przygasa. co to moze byc ?

maciej - Pon Gru 03, 2007 11:58

Też to mam.
Wg llygasa to pompa ABSu i to podobno normalne, bo ona podtrzymuje ciśnienie w układzie ABS.
Jak nie zapomnę, to przy jakiejś okazji poproszę jeszcze Mariusza_418, żeby posłuchał mojego autka i to potwierdził.

piter34 - Pon Gru 03, 2007 16:08

dansky, tak ma być i jest to normalne. ;-)
dansky - Wto Gru 04, 2007 11:20

aha. dzięki. szczerze to za bardzo mi się to nie podoba... konkretnie ten spadek napięcia. najwidoczniej muszę z tym "żyć' ;-)
maciej - Wto Gru 04, 2007 11:22

dansky napisał/a:
aha. dzięki. szczerze to za bardzo mi się to nie podoba... konkretnie ten spadek napięcia. najwidoczniej muszę z tym "żyć' ;-)

Sprawdź jeszcze poziom ładowania, ale ta pompa zdaje się sporo prądu bierze.

A czy przygasają Ci światła jak się klima włącza (bo ja bardziej zauważam spadek napięcia w momencie włączenia klimy niż pompy ABSu)?

dansky - Wto Gru 04, 2007 11:28

klimy jeszcze nie sprawdziłem.... kupiłem auto pod koniec września i poprzedni właściciel mówił ze klima nie nabita bo wymieniał chłodnice. włączajac klime zapala się kontrolka ale nic pozatym. wiec nie wiem czy działa. a jak nie jest nabita powinna dać o sobie znać ?
sTERYD - Wto Gru 04, 2007 11:30

nie, napewno włącznik ciśnieniowy nie pozwoli zasprzęglić sprężarki :cool:
dansky - Wto Gru 04, 2007 11:36

jestem pod wrażeniem ... posiadacie Panowie wielką wiedze... mam nadzieje że nie bedę miał problemów z moim roverkiem. dzięki jeszcze raz.
maciej - Wto Gru 04, 2007 11:43

Nie będziesz miał - R620 jest jednym z najbardziej niezawodnych Roverków. :D