Zobacz temat - [R620] Jakie świece i kable

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Jakie świece i kable

szags - Pon Gru 03, 2007 14:44
Temat postu: [R620] Jakie świece i kable
Witam.
Chciałem wymienić kable i świece w moim Roverze 620Si. Jakich producentów tych rzeczy moglibyście polecić?? Mechanik mi mówił że kable NGK są najlepsze. Z tym że sprawdzałem ceny i są relatywnie drogie. tzn prawie 300zł w porownaniu z Boschem od 115zł to jest duzo. Czy różnica jest faktycznie duża?? na czym ona polega?? i czy warto płacic 200zł wiecej za NGK?? a jakie świece...???
Po jakim parametrze sie poznaje ze kable i swiece beda akurat pasowały do tego konkretnego modelu??

sTERYD - Pon Gru 03, 2007 19:35

świece też NGK i te sa relatywnie tanie
przewody BOSH akurat z tego co wiem są raczej nienajlepszej jakości (żeby nie powiedzieć do :dupa: ;) )
różnica w przewodach polega na tym, że izolacje niektórych prędzej a niektóre później pod wpływem wilgoci i temperatur panujących w okolicy stracą swoje właściwości izolacyjne, a niektóre od początku będą tworzyły efektowna grę świateł pod maską ;)

piter34 - Wto Gru 04, 2007 18:11

szags, ja mam u siebie świece NGK oraz przewody ElectroSpark (z www.tomateam.pl) i nie narzekam.
giewu - Wto Gru 04, 2007 18:18
Temat postu: Re: [R620Si LPG] jakie świece i kable
szags napisał/a:
Witam.
Chciałem wymienić kable i świece w moim Roverze 620Si. Jakich producentów tych rzeczy moglibyście polecić?? Mechanik mi mówił że kable NGK są najlepsze.

na pewno Twój mechanik miał na myśli najbardziej znane i cenione, a nie najlepsze :twisted: ... osobiście również poleciłbym tą firmę, ale oprócz niej istnieje kilku innych producentów, którzy nie powstydzą się swoich wyrobów
szags napisał/a:
...prawie 300zł w porownaniu z Boschem od 115zł to jest duzo... i czy warto płacic 200zł wiecej za NGK??

moje zupełnie prywatne zdanie: założyłbym Boscha i zaoszczędzone pieniądze mógłbym odłożyć na jakiś inny szczytny, ROVERkowy cel (nawet na kolejny komplet przewodów za jakiś czas ;) )
szags napisał/a:
Po jakim parametrze sie poznaje ze kable i swiece beda akurat pasowały do tego konkretnego modelu??

takie rzeczy ustala się wg katalogów producentów .... lub się zerka do technicznego FAQ na naszej stronie głównej ;)