Zobacz temat - [R214i` 97] Blokowanie zacisków hamulcowych

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i` 97] Blokowanie zacisków hamulcowych

piotr8 - Czw Gru 13, 2007 16:03
Temat postu: [R214i` 97] Blokowanie zacisków hamulcowych
Witam.
Mam taki mały problemik :wink: otóż blokuje mi sie zacisk hamulca w tylnym lewym kole, nie jest on zblokowany na maxa tylko czuć ze jest opór na kole i po krótkiej jeździe felga jest ciepła, w sobote planuje to rozebrać i w związku z tym wszystkie pomocne sugestie i porady mile widziane :grin:

Brt - Czw Gru 13, 2007 16:58

Zapewne masz tarcze z tyłu, skoro piszesz "zacisk". Rozebranie nie jest łatwe i ZTCW to zaciera się mechanizm od ręcznego. Uważaj przy rozbieraniu, bo sprężynków kilku w nim siedzi :| Mi się nie udało odratować i musiałem kupić inny sprawny :| Powodzenia. AAA i tłoczek się wykręca a nie wyciska ;) Może warto spróbować go rozruszać :hm: tak se dywaguję ;)
piotr8 - Czw Gru 13, 2007 17:01

Tak mam z tyłu tarcze, właśnie chce spróbowac może mi sie uda go odratować, a jak nie no to następny wydatek :grin:

[ Dodano: Sob Gru 15, 2007 16:09 ]
A więc rozebrałem i zobaczyłem :wink:
Sprawa wygląda nieciekawie, ponieważ uszczelka od tłoczka była dziurawa i tłoczek zardzewiał i sie blokuje. I teraz moje pytanie czy ten zacisk pasuje od czegoś jeszcze, bo orginału nie moge nigdzie znaleść, a może wiecie gdzie szukać ?