|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Problem ze skrzynią biegów!
Johny9p - Nie Gru 16, 2007 20:47 Temat postu: [R416] Problem ze skrzynią biegów! Mam duży problem a mianowicie jechałem samochodem i w pewnym momencie zauważyłem ze cos dziwnego się stało. wajha od biegów była tylko na poziomie biegów 3 i 4i jeszcze 5 wchodziła. Wogóle nie chciała sie przesunąć w lewo strone na biegi 1 i 2. tak jakby sie skrzynia przesuneła czy coś innego. A dodam jeszcze że stało to się bez żadnej stłuczki i wogóle nie było słychać żadnego warkotu, cisza. W jedym momencie jest dobrze a za chwile już się stało. Proszę o pomoc bo nie wiem co robić, czym to moze być spowodowane?
Brt - Nie Gru 16, 2007 20:50
Albo któraś poduszka puściłą, albo coś z drążkiem od biegów. Niestety bez wejścia pod spód auta się nie obejdzie
Johny9p - Nie Gru 16, 2007 20:57
czyli istnieja taka szansa,że to tylko jakas mała usterka? a ta poduszka ile może kosztować?
Brt - Nie Gru 16, 2007 21:03
istnieje szansa, że to nic poważnego. Moim zdaniem nawet spora szansa
Johny9p - Pon Gru 17, 2007 10:00
okazało się że problemem było kulka która wyskoczyła z jakiegoś drążka. wsadziłem ją ale wydaje mi się, że ta kulka jest wyrobiona. ma ktoś może jakiś schemat jak wyciągnąc ten drążek? bo nie wiem czy sam dam rade?
Brt - Pon Gru 17, 2007 10:14
Schematu najszbyciej bym szukał w rave a ten już chyba wiesz gdzie znaleźć
Johny9p - Pon Gru 17, 2007 16:27
a co to jest te rave?
thef - Pon Gru 17, 2007 18:56
Rave, to instrukcja serwisowa MG Rover (w wersji angielskiej niestety), do pobrania z naszej strony klubowej. Zróbmy tak, nie będę się tu bawił w dobrego krasnoludka i podawał Ci wszystkiego na tacy , za to zadam Ci zadanko domowe - przeszukaj stronę klubową oraz forum (poczytaj FAQ, użyj funkcji "szukaj" itd.) i dowiesz się wszystkiego na temat Rave - co to jest, gdzie to znaleźć, jak uruchomić. Powodzenia .
macenty27 - Pon Gru 17, 2007 20:38
Jezeli kolego bedziesz potrzebował takiego drązka to mam na zbyciu z roverka 416 si 99r stan idealny.Daj znac a napewno sie dogadamy.Pzdr
Johny9p - Wto Gru 18, 2007 18:25
jak coś to dam Ci znac Macenty
|
|