Zobacz temat - [R 200Vi '97] Przygięty stabilizator a ściąganie samochodu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200Vi '97] Przygięty stabilizator a ściąganie samochodu

ploomy - Sro Gru 19, 2007 10:39
Temat postu: [R 200Vi '97] Przygięty stabilizator a ściąganie samochodu
Witam. Jakiś czas temu zaliczyłem "krawędziownik" prawym przednim kołem i od tego czasu zaczęło mnie dość ostro ściągać w lewo, nie wspominając o szuraniu wzrastającym wraz z prędkością. Na kanale oprócz wygiętego na gumach łącznika stabilizatora niewiele widać. Mechanik zaczął mi wyliczać co może być uszkodzone (całkiem pokaźna lista elementów) ale bez urządzeń diagnostycznych niewiele mógł powiedzieć. Zastanawiam się czy stabilizator wraz z łącznikiem może mieć tak duży wpływ na nieprawidłowe zachowanie się samochodu na drodze? Miał ktoś może podobną przygodę?
Pozdrawiam

Chester - Czw Gru 20, 2007 11:54

Nie powiem Ci co to może być ale jeśli pojedziesz na stacje diagnostyczna tam na 100% powiedzą Ci czym może byc spowodowana ta usterka i nie zaczną Ci wyliczać częsci tylko konkretnie powiedzą co i jak przynajmniej tak bylo u mnie coś sie tłukło i nie moglem dojsc co i jak pojechalem na diagnostyke i powiedzial mi facet dokladnie co sie tłucze...
PTE - Czw Gru 20, 2007 14:14

Na początek pojechałbym sprawdzić geometrię.
ploomy - Czw Gru 20, 2007 15:15

No jasne, to pierwsza rzecz jaką muszę zrobić. Coś jest zdecydowanie trafione, ale z tego co widziałem tylko ten łącznik stabilizatora jest wyraźnie skrzywiony. Więc tylko tak z ciekawości pytam czy może on mieć taki duży wpływ na ściaganie pojazdu.