|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200 1.4 8V 99'] Problem z rozrusznikiem!
ash - Pią Gru 21, 2007 23:33 Temat postu: [R 200 1.4 8V 99'] Problem z rozrusznikiem! I stalo sie! Pierwsza usterka od zakupu (2 tygodnie)! Jezdzilem i jezdzilem nic sie nie dzialo tylko palil jak smoczek (na 23L zrobilem 200km ale tylko po miescie i krotkie dystanse) az tu nagle przekrecam kluczyk a tu nic! NIC! Kontolki siweca mocno, swiatlo tez czyli akumulator ok! Slyszalny tylko male 'cyk' a wiec mysle, rozrusznik. Puknalem w niego lekko i odpalil! Na szczescie! Tylko ze juz drugi raz mi sie zawiesil! Co teraz? Jak sie je regeneruje? gdzie? czy to tylko szczotki w nim czy to jednak nowy trzeba bedzie?
giewu - Sob Gru 22, 2007 09:32
z tego co napisałeś wynika, że do wymiany są szczotki rozrusznika ...
usługę taką wykona niemal każdy mechanik, a elektromechanik to już na pewno ...
niestety gdzie konkretnie to zrobić Ci nie podpowiem gdyż nie mam pojęcia co oznaczają (jaką miejscowość) literki CK w Twoim profilu
ash - Sob Gru 22, 2007 09:35
Własnie jade na bazary i sam dokupie tam szczotki. Moze uda mi sie dostac w zblizonej formie a jesli nie to sam bede pilowal. Poza tym przeczytalem na stronie glownej dokladny opis jak to zrobic i mysle, ze dam rade.
CK - Cilvitas Kielcenzis
giewu - Sob Gru 22, 2007 09:41
ash napisał/a: | ...CK - Cilvitas Kielcenzis |
nadal nie mam pojęcia co to
ash - Sob Gru 22, 2007 12:22
Witamy w KIELCACH
Szymon - Sob Gru 22, 2007 14:28
Na razie nic się nie przejmuj. Miałem latem podobny problem u siebie i pomogło ruszenie kablami przy rozruszniku. Do dziś było wszystko w porządku aż tu bęc. Znowu to samo. Tym razem obyło się bez paniki, spokojnie wyszedłem z auta, podniosłem maskę i postukałem lekko w kable. Odpalił od razu
piter34 - Pon Gru 31, 2007 16:15
ash napisał/a: | Poza tym przeczytalem na stronie glownej dokladny opis jak to zrobic i mysle, ze dam rade. |
No i jak rozrusznik?
Naprawiony?
|
|