Zobacz temat - PRZEROBIENIE PRZODU MODELU 214 NA MODEL 25

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - PRZEROBIENIE PRZODU MODELU 214 NA MODEL 25

solskjer - Pon Sty 21, 2008 15:04
Temat postu: PRZEROBIENIE PRZODU MODELU 214 NA MODEL 25
Witam,
Jestem posiadaczem Rovera 214 Si 97' i naszła mnie taka myśl i chęć jednoczesnie czy aby nie spróbować przerobic przodu 214 na model 25. Nie ukrywam że przód 25 podoba sie bardzo. Nie ukrywam tez że nie jestem znawcą w tej branży i jeśli szanowne grono tego forum było skłonne mi pomóc i spróbować rozwiać moje rozterki byłbym wdzieczny. A zatem co w takim razie należy wymienic ? czy wystarczy kompletny zderzak czy jeszcze musze maske i np błotniki...i czy to bedzie sie w ogóle kalkulowało ? nie ukrywam ze chodzi mi o to zeby to ewentualnie zrobic w miare jak najtanszym kosztem...A moze juz ktoś tak próbował i moze sie ewentualnie podzielic swoimi spostrzezeniami...
Z góry dzieki wszystkim

a tu własnie jest przykład tej przeróbki...
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4019929

kolin - Pon Sty 21, 2008 15:34

Chyba pojadę zobaczyć tego rovera i dowiem co i jak tam było modzone mam tylko 20 km do tej miejscowości
zouza - Pon Sty 21, 2008 15:38

Wg mnie za dużo rzeźby ale ja jestem tylko głupia blondynka.
To nie jest kwestia tylko zderzaka i świateł ale też maska jest inna. Wydaje mi się że taka zamiana to już spora inwestycja.
Poza tym nie oszukujmy się 200 to nie 25 a różnice są nie tylko w światłach. :twisted:
Wiem wiem zaraz wszyscy posiadacze 200 się wzburzą, ale to taka mała podpucha :mrgreen:

PHJOWI - Pon Sty 21, 2008 15:52

do wymiany:
-pas
-reflektory
-zderzaki
-maska
-błotniki
-lusterka

nieopłacalny zabieg

no chyba że masz rocznik 2000, ale to też lipa ponieważ byś musiał miec inny komputer licznik i inne pierodołki

Brt - Pon Sty 21, 2008 15:55

ja tylko dodam, że dostanie reflektorów nie jest zbyt łatwe :roll: ani tanie. Ale do odważnych świat należy :) Zorientuj sie mniej wiecej jakie to są koszty i oceń, czy jesteś w stanie podołać zadaniu. Dodam jeszcze , że późniejsza sprzedaż nie musi być łatwa :hm:
michone - Pon Sty 21, 2008 22:15

na takie cos mozna sie porwac chyba tylko po dzwonie :P
solskjer - Wto Sty 22, 2008 12:12

ale czy to co wymienia PHJOWI jest konieczne i obligatoryjne do wymiany żeby to wszystko grało i pasowało ? czy niekoniecznie...czy te wszystkie cześci musze wymienic czy sa bez których moge sie obyc bo poprostu pasują tez moje z 214...qrcze łudziłem sie ze może bez ruszania maski czy błotników sie obedzie i jakos by sie dalo rade to zamontować...ale widze ze mnie sprowadzacie póki co na ziemie ;-)
Brt - Wto Sty 22, 2008 12:32

popatrz sobie na fotki i zobacz choćby zewnętrznie czym się różnią ;)
bula21 - Wto Sty 22, 2008 15:07

mi to tez chodzilo po glowie :D ale jak mam R200 to niech zostanie R200 ;) nie wyglada zle przeciez ;) moze ta kase zainwestuj w lampy przednie albo alu moze jakies zawieszenie inne ;P ale jak chcesz to napewno blotniki masa pas przedni zderzak i lampy ;)
Rozan99 - Wto Sty 22, 2008 17:43

Mi osobiście bardziej się podoba przód od dwusetki, nic bym nie ruszał.
michone - Wto Sty 22, 2008 17:45

Rozan99 napisał/a:
Mi osobiście bardziej się podoba przód od dwusetki, nic bym nie ruszał.
:ok:

jak juz to ZR :P i to ostatni wypust :P