|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - SOLVED [220 SDi] Elektryka
barti101 - Sro Sty 23, 2008 18:34 Temat postu: SOLVED [220 SDi] Elektryka A więc tak: zmieniałem skórę, meszek na skrzyni i robiłem opadniętą podsufitkę i posypała się elektryka w aucie. Jak radio podpinałem zaczął świrować zegar, a później
1. radio chodziło bez przekręcania kluczyka, teraz już nie
2. tak samo ze światłem wewnętrznym
3. no i alarm mrugał mi przy zamykaniu 2 razy, teraz nie mruga w ogóle (tylko przy otwieraniu raz)
co z tym zrobić?? Oprócz tego żeby pojechać do elektryka samochodowego. Co mogę sam z tym zrobić??
MaReK - Sro Sty 23, 2008 18:39
Zegar i radio oraz syrenka przypominajaca o wlaczonych swiatlach (przy otwieraniu drzwi) sa na tym samym bezpieczniki, zapewne gdzies masz niekontakt i zwieraja sie przewody.
Wymiana mieszka wiaze sie chyba ze zdjeciem konsoli i tam z tylu sa te przewody, moze cos poruszyles demontujac radio albo zakladajac je. Mysle ze nie obejdzie sie bez rozebrania jeszcze raz i przejrzeznia kazdego przewodu z osobna
A co do podsufikti, nie wiem czy mogles tam cos popsuc
barti101 - Sro Sty 23, 2008 19:26
To na pewno jakieś kable z konsoli centralnej, nic pewnie jutro rozbiore to znowu
barti101 - Sro Sty 23, 2008 19:52
I jeszcze jedno, okazuje się że immobiliser też nie dział, myślę, że on ma związek z tymi margającymi światłami
MaReK - Czw Sty 24, 2008 01:25
Jak to immo? Nie mozsz odpalic auta czy go zamknac?
barti101 - Czw Sty 24, 2008 11:17
Immo tak jakby nie było!! Kontrolka nie mruga. I moge odpalić auto bez pilota, a przecież immo jest w pilocie.
barti101 - Czw Sty 24, 2008 14:52
naprawiłem
bezpiecznik spalony był
wszystko teraz chodzi tak jak ma być
|
|