Zobacz temat - Moja historia z 3 swiatlem Stop

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Moja historia z 3 swiatlem Stop

marcin8c - Sob Sty 26, 2008 21:59
Temat postu: Moja historia z 3 swiatlem Stop
Mysle, ze moje trzecie swiatlo stopu jest jakies nawiedzone.

Wszystko zaczelo sie od momentu gdy zobaczylem ze nie dziala mi owe swiatlo (gdy cofalem w strone jakiegos dostawczego). Co zrobilem ? Wyjalem swiatlo, zeskrobalem caly brud i wymienillem zarowki na nowe. Zadowolony ze dziala jezdzilem dalej.

Po jakims czasie znowu to samo... nie dziala. Zagladam do srodka, i nic. zarowki calusie, wsio powinno grac. A tu nic. No wiec zdemontowalem spoiler i wyjalem swiatlo. Poprowadzilem nowy kabelek idacy w srodku swiatla, a dokladnie dwa kabelki i znowu wszystko smiga jak trzeba.

Ostatnio cofam sobie, dostawczak za mna i co widze ? Nie ma odbicia 3go swiatla !! :evil: Wkurzony, wymienilem caly przewod idacy gdzis z polowy wysokosci bagaznika az po samiusienkie swiatlo. I znowu siewic :mrgreen:

Jezeli znowu przestanie to chyba je wyrzuce przez okno bo juz nie mam sily i pomyslow na nie.

Taka to drobna historyjka z zycia roverkowicza :mrgreen:

maciej - Nie Sty 27, 2008 13:37

Eee... Ale wymieniłeś ten przewód, który przechodzi z karoserii do klapy w wiązce po prawej stronie przy zawiasie?
Bo tam się najczęściej przeciera...

marcin8c - Nie Sty 27, 2008 22:30

maciej napisał/a:
Eee... Ale wymieniłeś ten przewód, który przechodzi z karoserii do klapy w wiązce po prawej stronie przy zawiasie?
Bo tam się najczęściej przeciera...

O wlasnie ten :mrgreen:

maciej - Pon Sty 28, 2008 10:15

marcin8c napisał/a:
O wlasnie ten

Sprawdź jeszcze masy, ale jak to nie to, no to magia... ;)