|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R216si '98] nie do konca rowna praca silnika
grisha13 - Wto Sty 29, 2008 21:29 Temat postu: [R216si '98] nie do konca rowna praca silnika na wolnych obrotach kiedy silnik pracuje, tak lekko co jakis czas slychac ze slabiej mu idzie, na obrotomierzu wachan nie widac chyba ze sie naprawde dobrze przyjrze, ale z rury wydechowej slychac nie do konca rowna prace. Po wymianie uszczelki pod glowica tak zaczelo mi sie dziac, mechanik powiedzial ze mam slabe kable wysokiego napiecia, czy moze byc tego wina. Czy to moze sonda lambda? a moze cos innego?
przemo285 - Wto Sty 29, 2008 21:33
A jak była zdjęta głowica to była planowana/legalizowana płaszczyzna i docierane zawory/gniazda?
grisha13 - Wto Sty 29, 2008 21:50
tak to wszystko bylo robione... HGF robilem w profesjonalnym warsztacie, ktory ma duzo praktyki z Roverem.
sTERYD - Sro Sty 30, 2008 10:40
może być że to przewody mają przebicie
piter34 - Sro Sty 30, 2008 13:45
grisha13 napisał/a: | HGF robilem w profesjonalnym warsztacie, ktory ma duzo praktyki z Roverem. |
Możesz podać namiary na ten warsztat? Myślę, że inni klubowicze z okolicy by chętnie skorzystali...
grisha13 - Wto Mar 11, 2008 22:12
heh do konca to nie jest latwe... poniewaz moje auto bylo robione w policyjnym warsztacie w ktorym pracuje moj sasiad. Praktyki z silnikami Rovera maja duzo poniewaz Policyjne "Porshelonezy" byly wyposazane w motory tego typu, wiec wszystko o tym silniku wiedza. Co do umiejetnosci fachowcow z tego warsztatu nie mam zastrzezen. Wszystko zrobili jak nalezy za przyzwoicie male pieniadze i nie naciagali mnie na nic jak w innych warsztatach
|
|