Zobacz temat - [R620] Wymiana amortyzatorów

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Wymiana amortyzatorów

ful - Wto Lut 05, 2008 12:09
Temat postu: [R620] Wymiana amortyzatorów
Witam wszystkich!
Mam do kolegów małą prośbę o poradę :wink: .Powoli zaczynam myśleć o wymianie amortyzatorów ,więc kiedy zacznę to robić to ,czy przy okazji wymieniać też inne części zawieszenia np.sworznie, tuleje. :?:
Zauważyłem ostatnio dziwny objaw.W czasie jazdy na wprost muszę b.lekko skręcić kierownicę w lewo.Do niedawna w czasie jazdy była ustawiona symetrycznie.Czy to może końcówki drążka?
Jakie amorki doradzalibyście? :grin:
Pozdrawiam.

maciej - Wto Lut 05, 2008 12:20

ful napisał/a:
Powoli zaczynam myśleć o wymianie amortyzatorów ,więc kiedy zacznę to robić to ,czy przy okazji wymieniać też inne części zawieszenia np.sworznie, tuleje.

Tydzień temu wymieniałem w R623 i trzeba było wymienić tylko silentblock'i mocowania tylnych amorków do zwrotnic (pasowały od Hondy Accord CC7 '95).
Miałem ze sobą też wszystkie inne gumy, ale po oględzinach Mariusz uznał, że nie trzeba.
Wszystko brałem z Tomateam.
ful napisał/a:
Jakie amorki doradzalibyście?

KYB Excel-G. Mam w obu Roverkach i są bardzo dobre.
Do R827 kupiłem jeszcze w Jamie (kto pamięta taką firmę? ;) ), a do R623 w Tomateam.

ful - Wto Lut 05, 2008 18:53

Dzięki za info :wink:
Także myślałem o tych amortyzatorach.
Myślę ,że do kwietnia będę miał to już za sobą.Popytam jeszcze w TomaTeam o kilka drobiazgów :smile:
Aaaaa ..... no i muszę jeszcze odwiedzić "trzęsawkę"... zobaczymy co tam słychać od spodu w moim Roverku:grin:
Pozdrawiam.