|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Odpryski lakieru na kierownicy i skórzana tapicerka
emil123 - Wto Lut 05, 2008 19:37 Temat postu: [R620] Odpryski lakieru na kierownicy i skórzana tapicerka Witam,
kupiłem właśnie 620 SDI z 98r. ma on skórzaną tapicerkę(jasną), drewnianą kierownice i gałkę zmiany biegów. Mój problem jest taki, że na kierownicy i gałce odprysk troszkę lakier i nie wiem jak zabezpieczyć by dalej nie odpryskiwał. Na przykład czy używa się jakiegoś lakieru czy coś innego? A drugi problem to słyszałem, że skóry się niczym nie czyści, bo później bardziej pęka i chciałem się dowiedzieć czy to prawda? Jak nie to, czym czyścić skóre, jak się czyści i czy trzeba często? Proszę podać nazwę jakiegoś dobrego środka. Proszę o szczerą pomoc, gdyż to mój pierwszy samochód i jestem nowy.
GG - Wto Lut 05, 2008 21:25
emil123 napisał/a: | czym czyścić skóre |
Polecam chusteczki Nivea soft baby W miarę dobrze czyszczą i nawilżają.
emil123 - Wto Lut 05, 2008 22:03
Prosiłem o porady, bo chyba do tego służy to forum, a nie robienie sobie zabawy
Brt - Wto Lut 05, 2008 22:09
ale to nie jest zabawa hehehe naprawdę do ielęgnacji skóry w aucie są polecane chusteczki dla niemowląt. Sam takich używam w swoim R do pielegnacji kierownicy. Od robienia sobie jej jest inny kącik
tony_finger - Wto Lut 05, 2008 22:27
widzę koledzy, że może mi też pomożecie
mam jasną skórkę, jest w bardzo dobrym stanie, jednak chciałbym o nią zadbać jak najlepiej.
Jak więc ją dopieścić? jakie preparaty używać? jakich unikać?
Brt - Wto Lut 05, 2008 22:30
był na forum temat o pielęgnacji skóry. Spróbuj go odnależć w nim było sporo informacji na ten temat
GG - Wto Lut 05, 2008 22:36
emil123 napisał/a: | Prosiłem o porady, bo chyba do tego służy to forum, a nie robienie sobie zabawy |
To nie żart. Ja w ten sposób ostatnio czyściłem tapicerkę. Tylko żona się krzywo patrzyła, że młodemu chusteczki zabierałem ... Acha, mocniejsze zabrudzenia traktowałem ludwikiem, potem wodą, a potem chusteczkami.
emil123 - Sro Lut 06, 2008 09:55
Myślałem, że to żart z tymi chusteczkami. A co z kierownicą?
tiruces - Sro Lut 06, 2008 13:56
Jeżeli nie chcesz, żeby dalej lakier odpadał z kierownicy możesz ją obszyć od nowa skórą w dowolnym kolorze pokrywając element drewniany, koszt ok 140zł gałkę zmiany biegów również można obszyć, albo wymienić.
Zajrzyj tu:
http://moto.allegro.pl/it...ora_firma_.html
emil123 - Sro Lut 06, 2008 19:36
A czy jeszcze macie jakieś rady co do kierownicy?
|
|