|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Czyżby rozrusznik?
String - Sro Lut 06, 2008 08:40 Temat postu: [R420] Czyżby rozrusznik? Witam,
Problem stary jak świat - odpalanie.
Sprawa wygląda tak: swiece żarowe - nowe, akumulator - nowy, paliwo jest.
Pojawia się problem z odpalaniem (nie ważne czy po nocy, czy w dzień podczas normalnego użytkowania).
Przekręcam kluczyk, kontrolki świecą, gaśnie od swiec żarowych, czeck engine, SRS, przekręcam stacyjke na pozycję start - i czasami zakręci na tyle krótko że nie zdązy załapać a czasami cisza. Jak załapie, to pali na dotyk. Poprawiałem klemy na akumulatorze i wydaje mi się że wszystko jest podłączone wzorcowo. I przyznam się szczerze że nie wiem gdzie zacząć szukać. Jutro jestem umówiony na KTSa, więc jesli to jakiś problem notowany przez komputer, to wyjdzie - ale jesli nie (bo dotąd palił na dotyk), to co?
Może rozrusznik?
Poproszę o jakies wskazówki
Dziękuję
Paul - Sro Lut 06, 2008 08:47
String napisał/a: | Może rozrusznik? |
Raczej tam bym szukał
Najpierw szczotki później automat - może styki się wypaliły/pogięły i nie kontaktuje coś jak należy?
Potem zostaje już tylko sam rozrusznik - stojan/wirnik - możliwe że puściło jakieś połączenie.
String - Sro Lut 06, 2008 08:50
nawet mnie nie strasz
Brt - Sro Lut 06, 2008 10:32
raczej drobny problem z rozrusznikiem, czyli szczotki lub styki w automacie w 1000 się zmiescisz
String - Sro Lut 06, 2008 11:19
byłem własnie u jakieś magika od rozruszników. Powiedział, że to te styki załączające rozrusznik. Wymiana z robocizną 120 PLN. Dużo czy mało? czy szukac dalej ?
BRT ty sobie ze Stringa jajec nie rób
Brt - Sro Lut 06, 2008 11:32
cena poniżej 1kPLN - robić możesz ewentualnie do Skiby uderzyć on gdzieś w ZG robił swój rozrusznik tanio i dobrze wiec pewnie poda Ci namiar
String - Sro Lut 06, 2008 11:38
ok - próbuje namierzyć Skibę
Damian_Pietras - Nie Lut 17, 2008 18:07
ja też mam problemik z rozrusznikiem , raz pali raz nie ,
przeglądająć to forum doszedłem do wniosku że pewne usterki są sezonowe (najcześciej zimą sie coś psuje ) i najcześciej tez te same roczniki w tym samym czasie
String , trzeba byłoby sie spotkać wkońcu >>> własnie odebrałem auto z lakierni
String - Nie Lut 17, 2008 22:15
Damian- jak odbierzesz, to krzycz i mam nadzieję,że jak będzie spot w Zielonej,to się pojawisz HondoRoverem
Co do naprawy rozrusznika- polecam Pana Ryszarda z ul. Akademickiej (ten samz którego zadowolony był Skiba) - szybko i skutecznie - ja już zapomniałem o problemie z rozrusznikiem.
POzdrówka
Skiba - Nie Lut 17, 2008 22:29
String napisał/a: | Co do naprawy rozrusznika- polecam Pana Ryszarda z ul. Akademickiej (ten samz którego zadowolony był Skiba) - szybko i skutecznie - ja już zapomniałem o problemie z rozrusznikiem. |
Dokładnie ... szybko i skutecznie
|
|