|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Sprzedałem swojego R
Owsik - Pon Lut 11, 2008 14:18 Temat postu: Sprzedałem swojego R Pamiętacie ten topic jak radziłem się w sprawie R dla znajomego ?;> To do niego trafił mój Rover - teraz będzie jeździł po Kielcach
Dlaczego sprzedałem ? Nie dlatego, że jeździło mi się nim źle - wręcz przeciwnie. Po prostu nie byłem aż tak do niego przywiązany, a poza tym czas spróbować jakichś innych marek.
Chciałem Wam Roverkowicze podziękować, za każdą okazaną mi pomoc na forum i za miłe dyskusje (zarówno tutaj, jak i w realu na jednym spotkaniu na którym miałem przyjemność być) - jesteście wspaniałą grupą miłośników i z Wami nie strach posiadać Rovera
Jako, że jest tu tak miło, to z wizyt na forum nie zrezygnuję, a może uda mi się przyciągnąć tutaj nowego właściciela mojej dwusety
Pozdrawiam!
piter34 - Pon Lut 11, 2008 17:18
Owsik, co zastąpi ROVERka?
Senn - Pon Lut 11, 2008 17:37
Pewnie jakaś Alfa
Owsik - Sob Lut 16, 2008 23:10
Parę dni temu Owsik napisał/a: | Dokładnie jeszcze nie wiem. Różne opcje się przewijają - od Corolli G6, przez Civici itd |
Edit - 16/02
Od dziś przemieszczam się takim Renuarem
maciej - Nie Lut 17, 2008 19:35
Wow! reno klijo...
Jedno już w klubie było i było piekielnie szybkie, mimo, że 1.4 - warto przejrzeć wyniki Zlotu w Radomiu...
Brt - Nie Lut 17, 2008 21:15
rrrenuarrrr dobre
piter34 - Pon Lut 18, 2008 08:33
Owsik napisał/a: | Od dziś przemieszczam się takim Renuarem |
Jakieś szczegóły?
Kris - Pon Lut 18, 2008 08:51
piter34 napisał/a: | Owsik napisał/a: | Od dziś przemieszczam się takim Renuarem |
Jakieś szczegóły? |
Chyba nic po za silnikiem wolnossącym nie moglo przekonać owsika, bynajmniej nic innego nie przychodzi mi do głowy
kolin - Pon Lut 18, 2008 11:49
jak porównujesz dynamikę silnika Rovera do Clio bo moce tam podobne są jak dobrze pamiętam
Autko fajne gratuluję zakupu niech służy długo i bezawaryjnie
Owsik - Wto Lut 19, 2008 01:22
Hehe, dzięki
piter34 napisał/a: | Jakieś szczegóły? |
1.6 16v - 110KM, wyposażenie takie jak miałem w Roverze + ABS. Pierwsze wrażenia ? - jestem bardzo zadowolony Przede wszystkim zawias o przyjemnej twardej charakterystyce, świetne fotele, dużo lepiej wykonane wnętrze. Jeśli chodzi o silnik i dynamikę to jest wyraźnie żwawszy od 200 1.4 16v. Silnik ma trochę inną charakterystykę, lepiej idzie z dołu. Skrzynia jak na mój gust precyzyjniejsza niż w Roverze, ale za to na zimno chodzi ciężko - wymienię olej w skrzyni, zobaczymy czy to coś zmieni. Jeśli chodzi o spalanie to jeszcze nie skończyłem pierwszego baku, ale z tego co wyświetla się na komputerze (o właśnie - fajny gadżet ) wynika, że nie pali więcej od Rovera. Mówie Wam - fajne auto
Zdam relację z dalszego użytkowania
PS dziś doznałem szoku - przerejestrowałem auto w...15 minut
maciej - Wto Lut 19, 2008 09:14
Owsik napisał/a: | dziś doznałem szoku - przerejestrowałem auto w...15 minut |
Wow! Mi to zajmuje normalnie 45 miut - 1h ale ja mam podobno super przyjazny urząd...
piter34 - Wto Lut 19, 2008 13:10
Owsik napisał/a: | PS dziś doznałem szoku - przerejestrowałem auto w...15 minut |
W którym WK?
Owsik - Wto Lut 19, 2008 16:41
piter34 napisał/a: | W którym WK? |
W Krakowie przy Powstania Warszawskiego
przemciooo - Wto Lut 19, 2008 20:12
We Włocławku do WK idzie się z meliską
Niektórych i tak ponosi
maslo227 - Wto Lut 19, 2008 21:49
Owsik napisał/a: | piter34 napisał/a: | W którym WK? |
W Krakowie przy Powstania Warszawskiego |
Nie wierze Normalnie cud !!!
adambla - Wto Lut 19, 2008 22:25
U nas jeszcze pół roku temu w WK odbywały sie sceny iście dantejskie. Żeby zarejestrować auto trzeba było stanąć w kolejce po numerek już o 6 rano.
Wczoraj rejestrowałem ojcu VW i dostałem szoku: od wejścia do wyjścia tylko 40 minut
Owsik - Sro Lut 20, 2008 00:39
Masło napisał/a: | Nie wierze Normalnie cud ! |
Co ciekawe nie byłem tam bladym świtem a koło 13 w poniedziałek
EwaiKazek - Sro Lut 20, 2008 16:22
Owsik napisał/a: | [
Co ciekawe nie byłem tam bladym świtem a koło 13 w poniedziałek |
Coś się w Krakowie poprawiło...
Jak jesienią zeszłego roku robiłam Roverkowi nowy dowód, to też poszłam koło południa i załatwiłam wszystko prawie od ręki.
Esilon - Czw Maj 08, 2008 18:00
Owsik napisał/a: | Jako, że jest tu tak miło, to z wizyt na forum nie zrezygnuję, a może uda mi się przyciągnąć tutaj nowego właściciela mojej dwusety |
Dzień dobry wszystkim
rav1984 - Czw Maj 08, 2008 22:03
Owsik napisał/a: | dużo lepiej wykonane wnętrze |
wcale bym nie powiedział - rover dużo lepiej wygląda w środku, ale to już kwestia gustu Esilon napisał/a: | Dzień dobry wszystkim |
witaj
kamil_luczak - Pią Maj 09, 2008 07:38
Ladnie takie Clio jezdzi, sweog czasu jak jezdzilem meganka II 2.0 16V 133KM to z takim clio pierwsze paredziesiat metrow szlismy rowno pozniej juz moca go przechodzilem. Mysle ze srednie 9s do 100kmh moze robic, wiec Rover raczej nie mialby szans z takim:)
maciej - Pią Maj 09, 2008 08:34
Ale w Radomiu to Clio objechało Tomcaty...
Kwestia łącznika między pedałami, a kierownicą.
dobryziom - Pią Maj 09, 2008 08:47
Ja tam żadnemu francuzikowi sie objechać nie dam jeszcze takiego nie wyprodukowali
maciej - Pią Maj 09, 2008 08:48
dobryziom napisał/a: | Ja tam żadnemu francuzikowi sie objechać nie dam jeszcze takiego nie wyprodukowali |
Może na prostej, bo na torze, to raczej nie miałbyś szans i to nie kwestia mocy - to Clio to lekko usztywniona seria...
dobryziom - Pią Maj 09, 2008 09:07
trzeba by było sprawdzić bo zawieszenie bardzo dobrze sie trzyma teraz jeszcze super szerokie gumy wiec kto wie
MaReK - Pią Maj 09, 2008 09:15
Trzeba jeszcze wiedziec jak wchodzic w zakrety i generalnie miec jakies doswiadczenie w jezdzie po torze, co mial w/w osobnik w Clio na zlocie w Radomiu
dobryziom - Pią Maj 09, 2008 09:17
no tak z tym sie zgodzę na torze nie wystarczy dobry samochód 50% no na pewno umiejętności...
maciej - Pią Maj 09, 2008 09:40
dobryziom napisał/a: | na torze nie wystarczy dobry samochód 50% no na pewno umiejętności... |
Znacznie więcej niż 50% - Kuba Citroen'em BX Diesel z krzywymi hamulcami pobił na Miedzianej górze AR166 3.0, a Rafał - kierowca AR umiał już wtedy jeździć, ale nie aż tak.
misi3k - Pią Maj 09, 2008 11:36
maciej napisał/a: | Znacznie więcej niż 50% | o właśnie Ja może powiem swoje doświadczenia z toru bo parę razy sobie pojeździłem. U nas na torze w sprzyjających warunkach malacze objeżdżały miśki i subarynki A co do R400 (nie wiem jak 200 bo nigdy nie widziałem takiego na torze ) to na torze się sprawuje fajnie ale brakuje wyżej wymienionej sztywności zawieszania (prawdę mówiąc to makabra ) Mam nawet gdzieś zdjęcia jak zawieszenie "pracuje" na zakrętach
A te moje wynurzenia to z kompletnie amatorskich jazd nie gdzieś jakieś WRC
|
|