|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Problem z obrotami
bemet - Czw Lut 14, 2008 14:12 Temat postu: [R414] Problem z obrotami Witam mam taki problem gdzieś od 2 tygodni obroty zaczeły swirować tz. jak jest zimny to ma na wolnych ma jakieś 2-2,5 tyś. a jak się rozdrzeje to tak trzyma 1,5 -2,0 tyś. wymieniłem juz silniczek krokowy i nic to niedalo odłanczałem też akumulator żeby się komputer zresetował się ale też nic. Wszystkie wtyczki z kabelkami przeczyściłem. Może wy coś poradzicie:)
piter34 - Czw Lut 14, 2008 15:05
bemet napisał/a: | odłanczałem też akumulator żeby się komputer zresetował się ale też nic. |
...tak się nic w komputerze nie zresetuje
bemet napisał/a: | Może wy coś poradzicie:) |
Przeczyść przepustnicę jeszcze.
Temperatura silnika jest OK?
bemet - Czw Lut 14, 2008 15:09
Temperatura jest OK nawet do połowy niedochodzi acha i jescze niedawno wymienialem kopułke palec rozdzielacza , świece i kable zaplonowe.
R-200 - Czw Lut 14, 2008 15:12
Napewno ciągnie sobie gdzieś lewe powietrze. Czasami wystarczy dobrze posłuchać.
bemet - Czw Lut 14, 2008 15:16
No dzięki za rade jeszcze raz przejże te wszystkie podciśnienia i td.. przeczyszcze jescze tą przepustnice
[ Dodano: Pią Lut 15, 2008 12:32 ]
Witam znalazłem problem był to czujnik położenia przepustnicy kupiłem używany i jest wszysko ok, jak by ktoś miał podobny problem to polecam to sprawdzić Pozdrawim bEmEt ...
|
|