|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214Si 1.4 16V r.1998] nr/wymiar łożyska alternatora
casjan - Sob Lut 16, 2008 13:35 Temat postu: [R214Si 1.4 16V r.1998] nr/wymiar łożyska alternatora Witam!
Mam problem jak na złość teraz
Mianowicie zaczęło mi coś huczeć w silniku. Dokładniej, po odpaleniu silnika daje się słyszeć dziwny dźwięk - jakby pogwizd/huczenie spod maski. Po przyciśnięciu lekko gazu, dźwięk jest wyraźniejszy. Wcześńiej działo mi się to po tym, jak np wjechałem w kałużę i zaczął piszczeć pasek klinowy (zaświecała się nawet na chwilkę kontrolka ładowania) po przygazowaniu gasła, pasek nie piszczał już ale było słychać ten dziwny pogwizd Naturalnie po jakiejś chwili przestawało i było ok. Pasek został naciągniety i niby ok.
Jednak wczoraj znowu to się stało i jak na razie do dzisiaj nie ustaje ten dźwięk.
Pojechałem do mechanika i mówi, że ciężko stwierdzić ale bardzo możliwe że to któreś z łożysk alternatora, tymbardziej że jest dość gorący. Niby za gorący!
No i sprawa jest tego typu, że mam sklepik co sprzedaje łożyska - nawet tanio
Tylko musze im dać albo dokłądny opis jakie ma być, albo na wzór łożysko.
A nie bardzo mogę je wyjąć, bo jak pojadę na wymiane to będzie to 20km od tego sklepu...
Czy ktoś zna wymiar/specyfikacje? Może zdjęcia chociaż wszystkich łożysk?
PHJOWI - Sob Lut 16, 2008 19:28
najpierw zaczni od wymiany paska i napinacza, pasek mógł się wydłużyć i też będzie piszczał.
AndrewS - Wto Lut 19, 2008 10:28
lozyska sa z alternatora montowanego w kanciakach lub poldoroverach
dokladnieszy opis masz tu
http://roverki.pl/modules...showgall&gid=64
|
|