Zobacz temat - [R25 1.1] Olej w kolektorze dolotowym

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 1.1] Olej w kolektorze dolotowym

Intruz - Pon Lut 18, 2008 09:01
Temat postu: [R25 1.1] Olej w kolektorze dolotowym
Witam!
Po dokreceniu czujnika z lewej strony kolektora dolotowego zauwazylem, ze dolna czesc czujnika jest w oleju. Skad on sie tam wzial i czy swiadczy to o jakiejs usterce?

piter34 - Pon Lut 18, 2008 17:10

Intruz napisał/a:
Po dokreceniu czujnika z lewej strony kolektora dolotowego zauwazylem, ze dolna czesc czujnika jest w oleju. Skad on sie tam wzial i czy swiadczy to o jakiejs usterce?

Ubywa Ci dużo tego oleju?

Wziął się tam raczej z silnika... ;-)

Intruz - Pon Lut 18, 2008 18:40

Sęk w tym, ze silnik nie bierze oleju, a jesli juz , to mikroskopijne ilosci...
Zastanawia mnie to, czy ten czujnik w kolektorze, gdy jest zasmarowany olejem, to dobre ma wskazania?

kolin - Pon Lut 18, 2008 19:16

Świadczyć może o tym,że silnik już trochę jest zużyty i nie trzyma tak jak powinien...

Swoją drogą w Oplu Tigrze Też tam miałem pełno oleju w dolotowym,przepustnicy od tego się zaczęło...a skończyło się na wymiane uszczelniaczy zaworowcyh...dużo to nie pomogło,więc uznałem,że dół silnika zajechany już :mrgreen: auto kupił szczęśliwy nabywca z komisu

Auto niby miało 189 tys...Podobno na Ecoteca to starczy...

piter34 - Pon Lut 18, 2008 19:33

kolin napisał/a:
więc uznałem,że dół silnika zajechany już :mrgreen: auto kupił szczęśliwy nabywca z komisu

Nie życzę Tobie, abyś kiedy stał się w ten sposób wyróżnionym nabywcą :/

Intruz napisał/a:
Sęk w tym, ze silnik nie bierze oleju, a jesli juz , to mikroskopijne ilosci...

No to olej temat. :lol:

Intruz - Pon Lut 18, 2008 21:30

kolin napisał/a:
Świadczyć może o tym,że silnik już trochę jest zużyty i nie trzyma tak jak powinien...

Dodam, ze auto ma 36 tys. km. przebiegu...

[ Dodano: Pon Lut 18, 2008 21:31 ]
piter34 napisał/a:

No to olej temat. :lol:

Chyba tak zrobie... :mrgreen:

kolin - Wto Lut 19, 2008 11:11

piter34 napisał/a:
Nie życzę Tobie, abyś kiedy stał się w ten sposób wyróżnionym nabywcą

Stałem się kupując Tigre i dlatego pogoniłem dalej po niedługim użytkowaniu...w sumie po pierwszej wymianie oleju

Od tamtego czasu mam drastyczne metody sprawdzania samochodu jak kupuję :mrgreen:

Kolega skoro piszesz,że masz 36 tys i olej nie znika to cieszyć się tylko :mrgreen: