|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Kod immobilaizera może być na pilocie?
mi_sza1 - Wto Lut 19, 2008 21:06 Temat postu: [R420] Kod immobilaizera może być na pilocie? Na pilocie jest fabrycznie wytłoczony numer MPT 13xx. Czy to mozliwe ze to jest ten kod? Czytalem dzisiaj sporo o tych alarmach tak na wszelki wypadek, a ze mam jednego pilota to dobrze byloby znac ten kod. Aha a czy jak sie ten immo odblokuje kluczykiem, znaczy przekrecaniem według kodu, to czy zostanie to jakos zasygnalizowane? Czy trzeba do stacyjki wkladac i sparawdzac za kazda kombinacją?
Paul - Wto Lut 19, 2008 21:10
mi_sza1 napisał/a: | numer MPT 13xx |
To NIE jest ten kod.
Kod immo nie ma nic wspólnego z pilotem, tylko komputerem samochodu.
przemo285 - Wto Lut 19, 2008 21:31
Kod immo jest cztero cyfrowy i odczytać go mozna tylko komputerem serwisowym , a wprowadza się jego kluczykiem w zamku drzwi kierowcy.
sTERYD - Wto Lut 19, 2008 23:42
prawidlowe wprowadzenie kodu nie jest sygnalizowane, za to po wprowadzeniu blednego kodu samochod daje znac jednym krotkim "piknieciem" klaksonow;)
mi_sza1 - Sro Lut 20, 2008 09:45
no to dzisiaj mam wolne to bede próbował rozszyfrowac ten kod. dzieki za podpowiedzi. chociaz moze najpierw zadzwonie do sprzedajacego moze zapomnial poprostu mi dac tego kodu.
|
|