|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Można tak jeździć?
Pirat - Sob Mar 01, 2008 12:52 Temat postu: [R416] Można tak jeździć? Witam, niedawno wymieniano mi uszczelkę pod głowicą, bo zaczynała się pocić... minęły 2 tygodnie i widzę, że znów to samo, widać coś spartolili.
Oddałbym do reklamacji, ale mam pilny wyjazd. Czy można z taką pocącą się uszczelką jechać trochę dalej (ca 300 km w jedną stronę), czy stanie się nieszczęście?
Jeżeli można to jak mam jeździć żeby nie zepsuć?
michone - Sob Mar 01, 2008 13:17
w najgorszym wypadku HGF i remont 1500zl .Założyli pewnie uszczelke starego typu bez planowania głowicy...
arturky - Sob Mar 01, 2008 13:42
Pirat, ale mocno się "poci" ? Czy płyny chłodniczy z olejem silnika się mieszają ?
michone - Sob Mar 01, 2008 13:52
arturky napisał/a: | Pirat, ale mocno się "poci" ? Czy płyny chłodniczy z olejem silnika się mieszają ? | nawet jak nie to istnieje ryzyko, że źle założona uszczelke szlak trafi
Pirat - Sob Mar 01, 2008 16:38
Poci się, powiedziałbym miernie, na 600 km ubyło mniej niż 1cm płynu ze zbiorniczka - teraz przynajmniej wiem skąd - udało mi się wytropić krople na podłodze w garażu
Nie mieszają się, płyn jest czysty, korek oleju również.
K..wica mnie weźmie
etimark - Sob Mar 01, 2008 16:43
Czy na pewno płyn znika gdzieś w silniku?
krople w garażu mogą pochodzić z wielu zewnętrznych wycieków i to wcale nie groźnych.
Pirat - Sob Mar 01, 2008 17:04
Ewidentnie przepuszcza w lewym przednim rogu silnika przy uszczelce, niebieski płyn, musi być to, strużka idzie na dół - i zwilża rant miski olejowej (najpierw myślałem że to miska ) Kupę forsy zapłaciłem za wymianę tego i paska, a teraz się zastanawiam, czy nie jechać gdzie indziej, bo jak oddam znów tam, pewnie znów spartolą... Tylko kasy szkoda.. ehh
ADAM1 - Sob Mar 01, 2008 17:09
Oddaj im do reklamacji i nic nie bedziesz musial placic
Jak teraz beda musieli naprawic spartolona robote , to zrobia to dobrze , zebys trzeci raz do nich nie jechal
AndrewS - Sob Mar 01, 2008 22:33
tylko teraz profilaktycznie dopakuja tak glowice, ze uszczelka pusci soki
Pirat - Nie Mar 02, 2008 11:42
Myślicie, że tylko ją dociągną? można tak?
Jak z tym jeżdżeniem? Myślicie, że mogę przełożyć mechanikowanie na za tydzień?
EDIT
Szukam materiałów na temat momentów obrotowych dla śrub głowicy i kolejności ich dokręcania. Zamierzam doedukować mechanika
W dziale pobierz pliki ogólnodostępnym nie udało mi się znaleźć... chyba, że źle szukam?
etimark - Nie Mar 02, 2008 16:03
Myślę że można jeździć, sprawdzać płyn.
michone - Nie Mar 02, 2008 16:10
sciagnij rave tam powinno byc wszystko opisane, laczenie ze zdjeciami
Pirat - Nie Mar 02, 2008 19:21
michone napisał/a: | sciagnij rave tam powinno byc wszystko opisane, laczenie ze zdjeciami |
Fajne to
Gdybym miał więcej czasu, to bym z czymś takim sam się za to zabrał...
W sumie zawód mam pokrewny
|
|