|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Zostałem Roverkowiczem - Jeźdźcem R800 :)
Senn - Wto Mar 04, 2008 22:01 Temat postu: Zostałem Roverkowiczem - Jeźdźcem R800 :) A wiec Panowie i Panie. Dzisiaj w okolicach godziny 9 rano zanabylem sobie najwiekszego roverka, choc z nie najwiekszym motorem Posiadlem Rovera 820 Si z 96 roku. Gablota jest mega wyposarzona i jest w klasie wyposarzeniowej number 7 Sprowadzony z Belgii wiec jestem w trakcie zmudnej i dosc upierdliwej procedury rejestracji auta. Samochod byl na przegladzie i najwazniejsze podzespoly dzialaja bardzo dobrze. Amorki dobre, hamulce dobre, swiatla dobre. Brak luzow na ukladzie kierowniczym. Tuleje wahaczy przednich troszke nadwyrezone. Swieci sie kontrolka ABS wiec trzeba bedzie sie tym zajac. Troszke rozrusznik trzeszczy, szyber i lewa przednia szyba czasami sie zacina, nie dziala mi nawiew "na klate piersiowa", ma dziure w wydechu. Ale co ja tam bede gadal o wadach. Ciesze sie jak male dziecko
Mala sesja zrobiona przez AndrewSa. Wlasciwie w tym miejscu dziekuje Andrzejowi i Tacie za pomoc w kupnie i zalatwianiu spraw. Mamy kolejnego "szrota" do zabawy
kasjopea - Wto Mar 04, 2008 22:04
Gratki
Brt - Wto Mar 04, 2008 22:10
faaaajny i gratki w ramach rejestracji oczywiscie mieści sie składka klubowa
Senn - Wto Mar 04, 2008 22:13
Brt no nie inaczej. Lada dzien bede sia staral o czlonkostwo w tej szacownej grupie, choc z roverkami.pl jestem zwiazany juz od baaardzo dawna
AndrewS - Wto Mar 04, 2008 22:16
no rozumiem ze z racji tego ze brat tego goscia juz daaaaaaaawno w klubie, przysługuje pół stawki klubowej
tak sie praktykuje w innych klubach
teraz trzeba bedzie rozpracowywac kolejny model i uczyc sie go,
a tematow na forum na temat 800 jak na lekarstwo
Senn - Sro Mar 05, 2008 09:59
No wiec oplacilem juz skladke. Napisalem info do skarbnika. Co mam dalej zrobic zeby dostac naklejeczke klubowa. Czy mam komus podawac adres do wysylki legitymacji i naklejeczki.
Brt - Sro Mar 05, 2008 10:10
Jeśli adres wysyłki jest taki sam jak w formularzu to nic nie musisz robić tylko poczekać Możesz skoczyć na Bemowo to pewnei od ręki dostaniesz nalepki pod tablice i może znaczek klubowy A na legitymację trzeba chwilkę poczekać bo się musi "zrobić" Co do statusu na stronie i forum, to jak tylko skarbnik potwierdzi wpłatę, to z automatu zmienia status
piter34 - Sro Mar 05, 2008 11:16
Gratulacje Senn
Wykładzina BRG, kremowa skóra z akcentami BRG, kolor auta BRG, mmmmm....
Silnik zapocony, ale się zrobi
AndrewS - Sro Mar 05, 2008 15:49
ano robi, sie robi
termostat juz wyjety, byl otwarty, po wyjachaniu za miasto wskazowka leciala do samego dolu
odkrecony rozrusznik wydawal rozne dzwieki, nawet podejzewane bylo sprzeglo
jutro obejze czujniki ABS
widze ze oryginalne sa baaaaardzo drogie
Senn - Sro Mar 05, 2008 15:58
Tomi spusci dla klubowicza z 400 na 100 i po klopocie
maciej - Sro Mar 05, 2008 16:22
Gratulacje!
No to od razu, żeby pomóc:
Senn napisał/a: | Tuleje wahaczy przednich troszke nadwyrezone |
Kwiestia nieprzyjemna, ale do zrobienia - opisałem w wątku dla Kwiat_paproci - regeneracja w Sulejówku (adresu nie pamiętam, ale mój mechanik na pewno tak) 180 zł albo testowane przez kolegę Jeremiasza 2 gumy z JC Auto za 6 zł za sztukę (tu trzeba mieć trochę zamiłowania do majsterkowania, ale tego to chyba ani Tobie, ani Andrzejowi nie brakuje ).
Senn napisał/a: | Swieci sie kontrolka ABS wiec trzeba bedzie sie tym zajac |
Tu nie wiem - w modelach sprzed liftingu był problem z pękającymi obejmami czujników, ale w '96 zmienili to i już powinienneś mieć nowe mocowania.
Gdzieś na stronie jest link do instrukcji czytania błędów z kompa - bardzo porsta procedura.
O, już znalazłem: http://web.ukonline.co.uk/r800v6/index.htm
Senn napisał/a: | ma dziure w wydechu |
Wydech w Wawie to Tomala na Harfowej (Ochota, jest w naszych warsztatach).
Senn napisał/a: | Napisalem info do skarbnika. |
Ustępujący skarbnik dostał i odpisał - potrzebuję jeszcze adres i pesel i będzie git. Senn napisał/a: | Co mam dalej zrobic zeby dostac naklejeczke klubowa |
Dostaniesz razem z legitymacją (3-4 tgodnie) albo po prostu na Bemowie na spocie jak przypomnisz troszkę wcześniej.
No jest też opcja namierzania mnie w pracy (muszę wiedzieć dzień wcześniej) - dokładnie po przekątnej od Galerii Mokotów.
kolin - Pią Mar 07, 2008 12:13
Wóz ekstra, Gratulacje i bez awaryjnej jazdy Roverasem
maniaq - Sob Mar 08, 2008 00:33
gratulacje
to auto nie jedzie ono plynie, ale duzy ten statek 800
general_p - Sob Mar 08, 2008 12:21
Gratulacje i wszystkiego dobrego
Senn - Pon Mar 10, 2008 21:31
Dzieki dziewczyny i chlopaki za gratulacje, ale wiecie co jest w tym najlepsze. To ze w pelni stalem sie czlonkiem grupy roverki.pl Mam samochod ROVER, jestem klubowiczem
Zapodam Wam fotke. Niestety tylko jedna bo mi padly baterie Taka piekna pogoda dzis byla i taka miala byc piekna sesja a tu zonk
Tak czy siak - Najwieksza lodz wikingow R800 z frontu
Eddek - Pon Mar 10, 2008 22:58
Senn, obroc jeszcze motor o 90* i w ogole bedzie cacy
Fajna gablota, chociaz ostatnio jezdzac Fiatem 600 w Vanie jak sie przesiadam do czegokolwiek to sie czuje jak w limuzynie
Senn - Pon Mar 10, 2008 23:00
Eddek, to prawda. Jak by Bog byl za przednim napedem to bysmy chodzili na rekach, ale co zrobic
Brt - Pon Mar 10, 2008 23:03
michalswiatek - Pon Mar 10, 2008 23:04
Senn napisał/a: | Jak by Bog byl za przednim napedem to bysmy chodzili na rekach |
Swiete slowa...
emes - Wto Mar 11, 2008 09:42
Gratulacje
roboo - Wto Mar 11, 2008 21:17
Fura full wypas. Gratulacje!
Mój Roverek 820i jest troszkę starszy, nie ma skóry, klimy, ABS-u, ale też jest zielony.
Jeżdżę nim dopiero miesiąc no i tak go kocham, że z trudem rozstaję się z nim na noc
Fotka nie jest najlepsza, Roverek już mam, zbieram teraz na dobry aparat
przemciooo - Wto Mar 11, 2008 21:21
Witamy i zapraszamy na spot do Torunia 19 kwietnia
Senn - Wto Mar 11, 2008 21:36
roboo napisał/a: |
Mój Roverek 820i jest troszkę starszy, nie ma skóry, klimy, ABS-u, ale też jest zielony.
|
No witam kolejnego uzytkownika "Najwiekszej łodzi wikingów" Strasznie podoba mi sie to okreslenie
To jest tak:
Maciej 827
Revolt 825D
Senn 820
Roboo 820
Jest ktos jeszcze?
thef - Wto Mar 11, 2008 21:46
Heh, Senn..
Senn - Wto Mar 11, 2008 22:32
O w morde To sie nie popisalem
thef - Wto Mar 11, 2008 22:39
Hehe, Senn, ale jak weźmiesz pod uwagę aktywnych użytkowników, to będzie dobrze jak 10% z tego naliczysz
Senn - Pią Mar 14, 2008 07:50
Pierwszy pomiar spalania - 8.9 litra Jestem zadowolony tym bardziej ze jazda tylko w Warszawie. Trasa glownie z Falenicy na Kabaty. Raz Falenica - Dw.Zachodni - Falenica. Na 22.4 litra przejechalem 252km
kwiat_paproci - Pią Mar 14, 2008 15:58
Gratuluję i ja!
Super autko chociaż z naprawami (oby nie trafiły się) to rzeczywiście trochę zachodu jest. Warto jednak ścierpieć wiele, Roverek jest boski i mimo chwili słabości - nie sprzedam!
Szerokiej drogi!
maciej napisał/a: | Gratulacje!
Kwestia nieprzyjemna, ale do zrobienia - opisałem w wątku dla Kwiat_paproci - regeneracja w Sulejówku (adresu nie pamiętam, ale mój mechanik na pewno tak) 180 zł albo testowane przez kolegę Jeremiasza 2 gumy z JC Auto za 6 zł za sztukę (tu trzeba mieć trochę zamiłowania do majsterkowania |
Te gumki są od Mazdy i nie pasują nijak (tak twierdzi mój mechanik). Sprawdzam inne opcje regeneracji, dam głos gdy coś wynajdę.
W Sulejówku nie byłem.
Pozdrawiam
MaReK - Pią Mar 14, 2008 19:43
Senn nie jechales dzisiaj moze w okolicach Marsa? (tzn nie skrecales w Marsa)?
I masz antenke CB na dachu?
AndrewS - Pią Mar 14, 2008 21:04
to pewnie nie on
bo napewno nie ma anteny CB
dzis pojechal do Tarnowa
Senn - Sob Mar 15, 2008 10:05
Marek to nie bylem ja. Wczoraj mozna mnie bylo spotkac na trasie (standardowo) z Kabat do Falenicy i potem Wawa - Radom - Kielce - Tarnów
Powiem tak - w zyciu nie jechalem tak wygodnym samochodem. To sie kurna plynie a nie jedzie. I to plynie galeonem, a nie kajakiem Swiatla tak mocne ze mozna z zamknietymi powiekami jechac Delikatne bujniecia na nierownosciach. Jak dla mnie bajka.
maciej - Sob Mar 15, 2008 10:08
MaReK napisał/a: | Senn nie jechales dzisiaj moze w okolicach Marsa? (tzn nie skrecales w Marsa)?
I masz antenke CB na dachu? |
A czy to nie był BRG na nr WM xxxxx?
Bo jeśli tak i jeśli antena była na bagażniku, to mógł być mój mechanik.
Markzo - Nie Mar 16, 2008 17:52
no gratki Senn!!! sliczota furka prawdziwy liniowiec a chciales kupic Coupete powiem CI ze tutaj sie jak na desce jedzie...ale w zakretach frajda na maxa i jeszcze raz dzieki za pomoc podziekowania sa tez w temacie powitan jezcze raz gratki i moze jakis filmik z jazdy nakrecisz?? chetnie zoabcze jak to cudo jezdzi
AndrewS - Nie Mar 16, 2008 21:46
Senn napisał/a: | Powiem tak - w zyciu nie jechalem tak wygodnym samochodem. |
chyba troche przesadzasz
Senn napisał/a: | I to plynie galeonem, a nie kajakiem |
kajak to tak nazywasz poldka ?
zaraz dam linka chlopakom z forum FSO
hmmm to sie chyba zwie chwilowe zauroczenie
tom214Si - Pon Mar 17, 2008 00:09
Senn, przeglądając stare fotki po napotkaniu poniższej od razu pomyślałem o Tobie (tzn. o Twoich brykach). Wiem że nie taki Poldek i nie taka 800tka, ale foto sympatyczne i osobliwe (Polonez na służbie w 2007 r. w Anglii )
PS. przyłączam się do gratulacji przedpiszców
Senn - Pon Mar 17, 2008 09:12
AndrewS napisał/a: |
kajak to tak nazywasz poldka ?
zaraz dam linka chlopakom z forum FSO
|
Nie odnosze tego do poloneza, ale nie ma tu miejsca na polemike czym sie wygodniej jezdzi Sam o tym wiesz i sam tak twierdzisz przesiadajac sie z kanta do R214
Jesli pozostajemy przy tematyce lodzi to jesli R820 jest Galeonem to Poldka moge porownac do SCARABa
Chlopaki z FSO sa swiadomi pewnych rzeczy i polonezy zaczynaja pelnic tam inna role. Co raz czesciej sluza do sportu i zabawy (RWD ) i nie sa dupowozami jak moj obecny Galeon hehe
[ Dodano: Pon Mar 17, 2008 09:26 ]
tom214Si, swietna fotka i rzeczywiscie jest pewna analogia
maciej - Pon Mar 17, 2008 10:01
AndrewS napisał/a: | chyba troche przesadzasz |
Nie przesadza.
Moja Gosia, która jeździ najnowszymi modelami Volvo (jej ojciec pracuje w Volvo Polska) twierdzi, że żadne Volvo (nawet najnowsze XC90) nie ma tak wygodnych foteli jak moje 15-letnie R827.
Senn - Nie Mar 30, 2008 20:36
A to kolejna porcja fotaczy.
Brt - Nie Mar 30, 2008 20:55
wow Może wrzucisz na stronę do swojej galerii (daj znać to zrobie katalog)
roboo - Nie Mar 30, 2008 21:07
Galeria dla Senn'a
Mój Viking jest zdecydowanie bardziej zaniedbany
No ale jak już jest w moich łapkach, to będzie z nim coraz lepiej, obiecałem mu
Senn - Nie Mar 30, 2008 21:26
Brt pewnie ze zakladaj mi galerie
Brt - Nie Mar 30, 2008 21:39
done mozna wrzucac foty (max 800pix szerokosci i 200kB)
Senn - Nie Mar 30, 2008 21:42
Dzieks. Juz sie zabieram do roboty
kwiat_paproci - Pon Mar 31, 2008 10:01
Senn napisał/a: | A to kolejna porcja fotaczy.
|
Z twarzy to całkiem jak mój, środek ma milszy dla oka, jasny.
Trzeba wiosną spłynąć na zlot będzie...
Pozdrawiam
Senn - Nie Lip 20, 2008 22:29
Jako ze na zlocie FSO w Czerniewicach mielismy hamownie pomierzylem swoją łajbe
Tak to sie przedstawia.
Rover 820 Si 2.0 seria T wolnossacy
225000 przebiegu, a cholera go wie ile tak naprawde
13.5 bara na kazdym cylindrze
Gaz Sekwencja STAG 300
Wydech seria
W serii powinien miec:
Moc............ 136KM/6000obr
Moment ...... 185Nm/2500
Po hamowni wyszlo:
noPB 98
PMax 128.5KM/5954obr
MMax 181.5Nm/2396obr
LPG
PMax 125.4KM/6194obr
MMax 180.5Nm/2400obr
Wnioskujac osiem koni spierd..... w sina dal , ale mimo wszystko dzielnie sie trzyma Roverek
piter34 - Pon Lip 21, 2008 11:14
Moim zdaniem dobry wynik.
Podejrzewam, że na gazie uzyskałbyś lepsze wyniki, gdyby go lepiej wyregulować.
Duży moment przy niskich obrotach
Senn - Pią Sie 29, 2008 19:48
Czyz on nie jest piekny?
Szukam odpowiednich do siebie felg. Powiem szczerze ze takie mi odpowiadaja, ale jak zobaczylem ceny opon 205/50/17 to mi mina troche zrzedla
roboo - Pią Sie 29, 2008 19:55
|
|