|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Wymiana postojówek
kosman - Sob Mar 08, 2008 13:43 Temat postu: [R45] Wymiana postojówek Witam
Chciałem sobie wymienić żarówki postojowe na niebieskie, ale za nic w świecie nie mogę się do nich dostać. Czy ma ktoś na to wypróbowany sposób?
pd2002 - Nie Mar 09, 2008 08:15
ja bym na twoim miejscu nie wymieniał na niebieskie gdyż nasze przepisy takiego koloru nie przewidują, chyba że chcesz sie narazić na punkty, mandat i zatrzymanie dowodu rejestracyjnego. 45 bez udziwnien wygląda super więc nie psuj tego
snake0908 - Nie Mar 09, 2008 10:27
kosman napisał/a: | Witam
Chciałem sobie wymienić żarówki postojowe na niebieskie, ale za nic w świecie nie mogę się do nich dostać. Czy ma ktoś na to wypróbowany sposób? |
Witam
No tak jak kolega pisze, roznego koloru ledy w postojowkach sa nielegalne. Jak juz to tylko biale. Wymiana ich jest wlasciwie prosta, trzeba sciagnac takie dekielki z tylu klosza (swiatla drogowe) i poprostu wyciagnoc za kabelek ( nie trzeba ich jakos okrecac bo sa poprostu na wtyk). Z prawej strony mozna to zrobic latwo ale z lewej jest bardzo malo miejsca bo jest tam akumulator, jednak jak masz zwinne palce to napewno sie uda. pozdro
truten23 - Nie Mar 09, 2008 23:42
Ja w swoim R416 chętnie wsadziłbym zielone, ale szkoda punktów za ewentualny mandacik...
sTERYD - Pon Mar 10, 2008 11:46
dostajesz sie do nich tak samo jak do mijania (trzeba zdjać ten gumowy dekiel) i tam są od spodu w odbłyśnik wpięte w takiej oprawce (przekręcasz lekko w lewo i wyjmujesz) żarówki W5W
|
|