Zobacz temat - [R600] Przedni wahacz górny

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Przedni wahacz górny

armadilo - Wto Mar 11, 2008 11:22
Temat postu: [R600] Przedni wahacz górny
Witam,

mam duży problem ze swoim Roverem 620Si '97. Potrzebuję wymienić przednie górne wahacze, jednak te standardowe, które można kupić w różnych sklepach online po prostu nie pasują. Stąd moje pytania:
1. Czy jest możliwość zakupu odpowiednich wahaczy do mojego Rovera. Wszystkie sklepy posiadają zamiennik z Polcaru, który ma rozstaw śrub 190mm - ja potrzebuję ok 180mm.
2. Czy jest jakaś możliwość dopasowania nieco szerszych wahaczy?
3. Czy jest możliwość wymiany samych sworzni w wahaczu górnym - mechanik powiedział, że nie, jednak znalazłem na forum, że komuś się udało.

Z góry dziękuję za odpowiedź - mam tylko 2 tyg na naprawę usterki, potem kończy się wazność badań technicznych, a następnych nie chcą dać :/ .

Pozdrawiam,
Mateusz

[ Dodano: Wto Mar 11, 2008 11:42 ]
Przepraszam za zamieszanie - udało mi się znaleźć węższe 180mm, które powinny pasować.
Jeżeli ktoś by kiedyś miał podobny problem to można je kupić w sklepie DCS Auto w płocku (Producent wahacza: AUTO PARTS CO LTD) - email dcs@dcs.auto.pl.

marcus - Wto Mar 11, 2008 11:49

Nie wiem jak jest w r600, ale w moim r820 Ti jest taki wahacz jak na zdjęciu. Ja wymieniałem sworzeń kulisty odcinając te dwa widoczne na górze nity. Następnie przymocowałem go śrubami.
Poza tym jeśli jest u Ciebie taki sam wahacz jak mój i blacha jest w dobrym stanie, to wystarczy kupić zestaw naprawczy u Tomiego i sam go zregenerujesz. Ja tak zrobiłem i jest ok. Poza tym to najlepiej skontaktuj się z Tomim on napewni Ci pomoże.
Pozdrawiam.

piter34 - Pią Mar 21, 2008 13:10

armadilo napisał/a:
które można kupić w różnych sklepach online po prostu nie pasują.

W www.tomateam.pl też źle dobrali? :roll:

maciej - Pią Mar 21, 2008 13:13

piter34 napisał/a:
W www.tomateam.pl też źle dobrali?

Mi dobrali dobrze już od roku jeżdżę. ;)

pzwmichal - Sob Mar 22, 2008 09:59
Temat postu: Re: [R600] Przedni wahacz górny
armadilo napisał/a:
Witam,

mam duży problem ze swoim Roverem 620Si '97. Potrzebuję wymienić przednie górne wahacze, jednak te standardowe, które można kupić w różnych sklepach online po prostu nie pasują. Stąd moje pytania:
1. Czy jest możliwość zakupu odpowiednich wahaczy do mojego Rovera. Wszystkie sklepy posiadają zamiennik z Polcaru, który ma rozstaw śrub 190mm - ja potrzebuję ok 180mm.
2. Czy jest jakaś możliwość dopasowania nieco szerszych wahaczy?
3. Czy jest możliwość wymiany samych sworzni w wahaczu górnym - mechanik powiedział, że nie, jednak znalazłem na forum, że komuś się udało.

Z góry dziękuję za odpowiedź - mam tylko 2 tyg na naprawę usterki, potem kończy się wazność badań technicznych, a następnych nie chcą dać :/ .

Pozdrawiam,
Mateusz

[ Dodano: Wto Mar 11, 2008 11:42 ]
Przepraszam za zamieszanie - udało mi się znaleźć węższe 180mm, które powinny pasować.
Jeżeli ktoś by kiedyś miał podobny problem to można je kupić w sklepie DCS Auto w płocku (Producent wahacza: AUTO PARTS CO LTD) - email dcs@dcs.auto.pl.

A byłeś w Carpie na Legnickiej ?? ???? Wymieniałem tam wahacze jakieś 4 lata temu, placiłem 350 zł/szt i jest bardzo zadowolony z tego serwisu :)

armadilo - Sob Mar 22, 2008 11:34
Temat postu: Re: [R600] Przedni wahacz górny
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Tomateam już odwiedziłem w innej sprawie, mam nadzieję, że uda mu się coś znaleźć.

Tak jak mówiłem, udało mi się znaleźć w miarę tanie wahacze (chyba 130 szt) i sprawa już jest szczęśliwie załatwiona. Pozostaje jeszcze sprawa hamulców, ale do tego założę osobny wątek :)