|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Przebicie na przewodach WN.
Lechos - Sro Mar 12, 2008 21:24 Temat postu: [R416] Przebicie na przewodach WN. Ma ktos jakis patencik na zminimalizowanie przebicia na kablach WN? Sa to moje juz 3 przewody (janmor,bosch) i kazde po okresie 2-3 miesiecy zaczynaja robic dyskoteke (choc bryka nie szarpie). Moze cos w stylu silikon w spreyu lub owiniecie tasma izolacyjna? I czy dawno niezmieniane swiece tez maja jakis wplyw na to, ze dostaja przewody przbicia?
Paul - Sro Mar 12, 2008 21:28
Lechos napisał/a: | I czy dawno niezmieniane swiece tez maja jakis wplyw na to, ze dostaja przewody przbicia? |
Niestety, mogą mieć
Doraźnie możesz pokombinować z silikonem, WD40 czy taśmą, ale bez wymiany się nie obejdzie
sTERYD - Sro Mar 12, 2008 21:30
małe przebicia się zdarzają i nic nie poradzisz,
jesli chodzi o wpływ to zużyte świece oczywiście nie polepszają sytuacji, natomiast wiekszy wpływ ma kiepski stan kopułki i palca, a także cewki
warto się też przyjrzeć połączeniu przewodu WN z cewką, jesli jest troszkę luźny to dyskoteka murowana
areek - Sro Mar 12, 2008 21:44 Temat postu: Re: [416 Si] Przebicie na przewodach WN.
Lechos napisał/a: | Ma ktos jakis patencik na zminimalizowanie przebicia na kablach WN? Sa to moje juz 3 przewody (janmor,bosch) i kazde po okresie 2-3 miesiecy zaczynaja robic dyskoteke (choc bryka nie szarpie). Moze cos w stylu silikon w spreyu lub owiniecie tasma izolacyjna? I czy dawno niezmieniane swiece tez maja jakis wplyw na to, ze dostaja przewody przbicia? |
na kable polecam to
popsikac kable, cewke, kopulke po zewnatrz.
janmor to szajs, sprawdzone na kilku autach z lpg
piter34 - Wto Mar 18, 2008 13:25
areek napisał/a: | janmor to szajs, sprawdzone na kilku autach z lpg |
Ja miałem Janmory w R200 przez ponad 30kkm jazdy na LPG i nie mam im nic do zarzucenia. Sprzedałem je "w aucie" i podejrzewam, że jeszcze długo służyły nabywcy.
|
|