Zobacz temat - [R100] Przekładka z UK na lewą stronę

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 100 - [R100] Przekładka z UK na lewą stronę

kamil_luczak - Wto Mar 18, 2008 22:47
Temat postu: [R100] Przekładka z UK na lewą stronę
Witam, czy ktos to robil? Chodzi mi o przelozenie wszystkiego z prawej strony na lewa, jaki moze byc tego koszt i co ewentualnie trzeba dokupic przy takich zabawach ?

Za odpowiedzi z gory dziekuje

Skiba - Wto Mar 18, 2008 22:50

Ja bym się nie bawił :| Do wymiany lampy, konsola wewnątrz, fotele (nie zawsze), wycieraczki, ukł. kierowniczy, pedały itp wg mnie się nie opłaca ...
kamil_luczak - Wto Mar 18, 2008 23:15

Tak tez wlasnie myslalem. Zastanawialem sie nad tym czy poprostu nie przelozyc sprzetu ze starej wersji, tyle ze stara wersja ma rocznik 92 a tamta bylaby po lifcie.
Brt - Sro Mar 19, 2008 10:25

w przypadku R100 jest chyba grodź przygotowana na obie wersje, wiec może nie byłoby to takie trudne. Najlepiej sie zapytać Tomiego114 :roll:
kamil_luczak - Sro Mar 19, 2008 22:31

Owszem najlepie4j jest sie spytac, ale jesli sie pyta i on nie odpowiada to wtedy jest problem :]
piter34 - Pią Mar 21, 2008 11:12

Kamil Luczak napisał/a:
Owszem najlepie4j jest sie spytac, ale jesli sie pyta i on nie odpowiada to wtedy jest problem :]

No coś go wcięło ostatnio :roll:

kamil_luczak - Pią Mar 21, 2008 20:22

Pewnie dziewczyne poznal, albo kupil sprzet na silownie ktory mu pokazywalem, albo jedno i drugie :P
7Tomi - Pią Mar 21, 2008 23:14

R100 jest symetryczny - mając anglika i europejczyka to włożenie tego co w europejczyku do anglika jest proste jak..... klocki LEGO. Wszystko pasuje. Raz robiłem przeróbkę RHD->>LHD i zajęło to ok 8 godzin.

P.S. Ani siłownia, ani kobita - własne klocki lego w postaci 114GTi ... a kiedyś 118VVC...

[ Dodano: Pią Mar 21, 2008 23:20 ]
Kamil Luczak napisał/a:
ze stara wersja ma rocznik 92 a tamta bylaby po lifcie.

Ostatnio Tomi uświadomił mi jak bardzo elementy z wersji po lifcie nie pasują do "kanciatej" karoserii 100. Zresztą GTi było tylko w latach 90-95 i moim skromnym zdaniem powinno pozostać w starej budzie. Ponadto z doświadczenia... nowe wersje (po lifcie) dużo szybciej gniją niż wersje przed 95... Dlaczego u Ciebie jest inaczej? Odpowiedzią jest poprzedni właściciel :D

kamil_luczak - Sob Mar 22, 2008 09:56

Milo ze sie odezwales, juz niektorzy mysleli ze zdradziles Rovera i teraz pracujez dla bugatti :P

No niestety poprzedni wlasciciel byl uczciwy jak cholera. " Samochod nie wymaga wkladu finansowego" , a jakze zero wkladu, tylko juz z 3k wlozylem :/ Po swietach jade do blacharza niech sie wypowie cos na temat tej budy, jesli zmieszcze sie w cenie 1500zl +/-200zl to bede go ratowal, bo wyjdzie tanij niz przekladka.

7Tomi - Sob Mar 22, 2008 20:16

Kamil Luczak napisał/a:
Milo ze sie odezwales, juz niektorzy mysleli ze zdradziles Rovera i teraz pracujez dla bugatti :P

Nie zdradziłem :D ale szczerze mówiąc to obecnie pracuję z VOLVO i MANem :D
Jakbyć widział kiedyś takie duże zestawy z logo Omega Pilzno to wiedz, że mam z tym coś wspólnego :D

Kamil Luczak napisał/a:
No niestety poprzedni wlasciciel byl uczciwy jak cholera. " Samochod nie wymaga wkladu finansowego" , a jakze zero wkladu, tylko juz z 3k wlozylem :/ Po swietach jade do blacharza niech sie wypowie cos na temat tej budy, jesli zmieszcze sie w cenie 1500zl +/-200zl to bede go ratowal, bo wyjdzie tanij niz przekladka.

Zależy za ile kupisz anglika. 114 idzie kupić w GB za 100-200Ł.

kamil_luczak - Sob Mar 22, 2008 23:56

Tobie latwo powiedziec, bo jezdzisz do UK, a ja jedynie gdzie wyjezdzam to nad morze czasem :P Jakos mam obawy przed wyjazdem za granice, nie wiem czemu :( Dlatego szukam czegos w kraju, albo chociaz z niemiec, ale tam tego nie za duzo tego jest :/
7Tomi - Nie Mar 23, 2008 09:30

Kamil Luczak napisał/a:
Tobie latwo powiedziec, bo jezdzisz do UK, a ja jedynie gdzie wyjezdzam to nad morze czasem :P Jakos mam obawy przed wyjazdem za granice, nie wiem czemu :( Dlatego szukam czegos w kraju, albo chociaz z niemiec, ale tam tego nie za duzo tego jest :/

A czego tu się bać? Ostatnio jak mi wypadł nagły wyjazd do UK spakowałem się wyjechałem w czwartek o 18:00, w piątek ok 12 byłem w Peterborough. Pozałatwiałem co miałem pozałatwiać :D sobota 18:00 prom na Francje i niedziela godzina 10:00 w domku ;) a jakby nie patrzyc 4000km ;)
Setek jest tyle, że znajdziesz jakąś bez problemu a jak Ci sie nie chce szukać to załóż sobie profil i pogadaj z chłopakami na www.metropower.co.uk

kamil_luczak - Nie Mar 23, 2008 10:33

To jak bedziesz jechal nastepnym razem to daj znac, to sie z TOba zabiore ;) Lepiej jest jechac z kims kto sie zna dobrze, niz jechac samemu i znow zrobic blad zycia :/
7Tomi - Nie Mar 23, 2008 10:57

Kamil Luczak napisał/a:
To jak bedziesz jechal nastepnym razem to daj znac, to sie z TOba zabiore ;) Lepiej jest jechac z kims kto sie zna dobrze, niz jechac samemu i znow zrobic blad zycia :/

Czy bład życia to ROVER? Błędem zycia było kupowianie auta od gościa, który zrobił 2 razy misshifta tym autem i napisał ze auto nie wymaga wkładu....

Poniżej fotka sciany grodziowej w R100:

kamil_luczak - Pon Mar 24, 2008 12:48

Absolutnie nie pisze ze bledem jest Rover :) Chodzi wlasnie o kupienie tego samochodu od kogos nieuczciwego. Jak mi powiedziales ze taki sam moge kupic za mniejsze pieniadze i w lepszym stanie to sie juz wtedy podlamalem.

To kiedy jedziemy do UK ?:P