|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 SD 1999]Przekrecam kluiczyk i ....
skarbiszon1 - Sob Mar 22, 2008 15:23 Temat postu: [R200 SD 1999]Przekrecam kluiczyk i .... Witam mam taki problem po przekręceniu kluczyka autko robi "tyk" i nie zapala dopiero niekiedy za 5 , 10 razem wreszcie zaskoczy ,Dodam ze nie przygasają kontrolki wie co raczej nie zaśniedziałe klemy które zresztą rano dokładnie wyczysciłem-może automat .Czy ktoś może ma jakis pomysł.
Druga sprawa czy ktos może podac mi mniej-wiecej opis jak wyciagnac rozrusznik w roverku 200 td jakie potrzebne sa klucze , czy trzymaja go tylko te 2 długie sruby
Pozdrawiam i z góry dziekuje
Brt - Sob Mar 22, 2008 15:27
na duzy % to rozrusznik, dość typowa usterka. Niestety nie wiem jak go wyjąć, ale na 100% w RAVE jest opis (co to jest rave znajdziesz w Technicznym FAQ - link w moim podpisie)
thef - Sob Mar 22, 2008 15:29
Może zawieszone szczotki rozrusznika? Sposób demontażu znajdziesz w instrukcji serwisowej (RAVE), która jest do pobrania (jako obraz płyty) na stronie klubowej w dziale "techniczny FAQ". Jaki masz silnik w tym roverku? TD to nie jest oznaczenie roverkowe. Masz 86 KM (SD lub D) czy 105 KM (SDi). W kwestii rozrusznika nie ma to chyba znaczenia, ale na przyszłość (jeżeli zmienisz oznaczenie w profilu i będziesz się nim posługiwał w zakładanych tematach) może pozwolić uniknąć niepotrzebnych nieporozumień przy odpowiadaniu na techniczne pytania.
radko - Nie Mar 23, 2008 00:43
Weź jakieś mela, pierdyknij ze dwa razy w rozrusznik (tylko z wyczuciem) i po ptokach
Moja żonka z instrukcją przez telefon se poradziła
skarbiszon1 - Nie Mar 23, 2008 10:55
DZieki za zainteresowanie.
Juz poprawiłem na SD .Tez mi sie wydawało ze to rozrusznik ale wole go wymienic niz naparzac w niego młotkiem no moze tylko tak doraznie zeby na obiadek swiateczny dzis dojechac
Pozdrawiam
|
|