|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Szumienie w kole
paff - Pon Mar 24, 2008 11:04 Temat postu: [R414] Szumienie w kole Witam i Wesołych Świąt w trakcie:)
Od jakiegos czasu obserwuje pewne zjawisko w moim autku - z okolic prawgo kola wydobywa sie takie 'szszszszs' nie ma przy tym zadnego buczenie wycia i wibracji. Szumienie wystepuje srednio w 1 na 3 przejazdzki.
Chcąc wyeliminowac podejzanych przejechalem sie pusta droga gdy szumialo, wysprzeglilem i wylaczylem silnik - dalej szumialo. Im wolniej jechalem tym szumialo ciszej.
Po zjechaniu na parking zrobilem male ogledziny i po stronie podejzanej o szumienie wydobywal sie pewien zapach (po przystawieniu nosa blisko kola) cos pachnie ale to chyba nie klocki. Jak dotkne kolpaka to jest troche cieply
Tomi_114 ze swojego doswiadczenia zasugerowal mi problem z zaciskiem hamulca, nie odchodzacym tloczkiem.
Podzielcie sie swoimi spostrzezeniami.
Skiba - Pon Mar 24, 2008 14:20 Temat postu: Re: [R414Si '98] Szumienie w kole
Cytat: | Tomi_114 ze swojego doswiadczenia zasugerowal mi problem z zaciskiem hamulca, nie odchodzacym tloczkiem. |
Jest to jak najbardziej prawdopodobne. A może warto sprawdzić też łożysko ? Możesz podjechać na stację diagnostyczną i zrobić przegląd hamulców. Serwisanci zrobili mi to za friko, podjechałem na stację gdzie zawsze robię przeglądy.
|
|