Zobacz temat - [seria K 416 98r] uszczelka pod głowicą

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [seria K 416 98r] uszczelka pod głowicą

rover416 - Nie Mar 30, 2008 09:15
Temat postu: [seria K 416 98r] uszczelka pod głowicą
Witam wszystkich mam pewien problek ostatnio zauważyłem ze w w zbiorniczku wyrównawczym od płynu chłodzącego są slady oleju tak wiec mysle ze to uszczelka pod głowicą doradzcie mi co jeszcze musze wymienic przy okazji i jakie tego bedą tego koszty i czy znacie jakiegos dobrego mechanika jestem z tychów Pozdrawiam
azor77 - Nie Mar 30, 2008 09:25
Temat postu: Re: [seria K 416 98r] uszczelka pod głowicą
rover416 napisał/a:
Witam wszystkich mam pewien problek ostatnio zauważyłem ze w w zbiorniczku wyrównawczym od płynu chłodzącego są slady oleju tak wiec mysle ze to uszczelka pod głowicą doradzcie mi co jeszcze musze wymienic przy okazji i jakie tego bedą tego koszty i czy znacie jakiegos dobrego mechanika jestem z tychów Pozdrawiam

Kolego użyj opcji szukaj, jest xxxx takich tamatów na forum

rover416 - Nie Mar 30, 2008 09:57

Niedawno kupiłem własnie roverka 416 no i juz musze wymienic uszczelke pod głowicą mozecie mi cos powiedziec o tych autkach czy są one awaryjne ?? ???????
PHJOWI - Nie Mar 30, 2008 10:08

nie są mocno awaryjne , w uszczelce jest silikon auto ma już 10 lat , silikon się rozkurcza i wogóle działa na niego temperatura , jak słyszę że nie kupuj rovera bo non stop siada uszczelka to mnie krew zalewa :) , w każdej marce jak jest silikon na uszczelce to musi wcześniej czy póżniej uszczelka walnąć , dlatego warto zakładać uszczelke nowego typu i mieć spokój.
rover416 - Nie Mar 30, 2008 10:21

a gdzie mozna kupic czesci do roverka chodzi mi o uszczelke i?
AndrewS - Nie Mar 30, 2008 11:19

moze kolega by tak z laski swojej poczytal strone www.roverki.pl, a konkretnie techniczny FAQ
rover416 - Pon Mar 31, 2008 17:32
Temat postu: szukam dobrego mechanika
szukam dobrego mechanika ktory sie zajmie moim roverkiem a jest do wymiany uszczelka pod głowicą jestem z Tychów Pozdrawiam
areek - Pon Mar 31, 2008 17:40
Temat postu: Re: szukam dobrego mechanika
witam
chcialbym sie dowiedziec, czy ktos z was podgrzewal nowy typ uszczelki np. w "piekarniku" lub
czy ktos z was montujac ja, juz po zlozeniu wszystkiego ale bez zalania plynem odpalil silnik na pare sekund w celu jej podgrzania czyli lepszej szczelnosci.
czy montujecie , zalewacie i dopiero odpalacie

sTERYD - Pon Mar 31, 2008 22:07

oczadziałeś???
silnik jest z aluminium, magistrala olejowa ze stali, wał ze stali, uszczelka pod głowicę ze stali, szpilki skręcająde to wszystko ze stali, kolektor wydechowy z żeliwa...
bez choćby odrobiny chłodzenia to pognie się wszystko w cholerę :(
teoretycznie grzanie samej uszczelki mogłoby zwiększyć szczelność, ale aluminium odprowadzi ciepło zanim skręcisz :???: a jak za mocno rozgrzejesz to po co w ogóle montować :/
ogólnie .... szkoda zawracania d.... głowy ;)