|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i 8v] dławienie przy rozgrzanym sliniku
Valander_wwa - Pon Mar 31, 2008 18:15 Temat postu: [R214i 8v] dławienie przy rozgrzanym sliniku j/w - uskutecznia się po rozgrzaniu silnika *tylko* i w zakresie 1,8-3,5 tys obrotów. Kable wymienione (bez kabla do cewki), świece NGK też nowe.
poradźcie co kolejne u Tomka zamówić
DawidNB - Pon Mar 31, 2008 19:41
w R tego nie rozbierałem i nie wiem,
ale w CC tekie objawy towarzyszyły uszkodzonemu termostatowi w puszcze filtra powietrza,
po prostu jak jest ciepły ciągle dostawał ciepłe powietrze zamiast już normalnego zimnego. towarzyszyła temu straszna dziura w obrotach.
może ktoś by to potwierdził czy w R może być podobnie
Valander_wwa - Pon Mar 31, 2008 19:48
hmm.. ale czy jest termostat w puszcze filtra powietrza ? hmm....
ps. zastanawiam się bo zouza podsuneła mi temat wężyków do przepływomierza. A ja wiem że mam taki sparciały wężyk co to idzie nie wiadomo skąd a kończy się przy wejściu do kompa
piter34 - Sro Kwi 02, 2008 14:41
Valander_wwa napisał/a: | A ja wiem że mam taki sparciały wężyk co to idzie nie wiadomo skąd a kończy się przy wejściu do kompa |
To jest wężyk od MAP sensora. Czujnik znajduje się w komputerze, a wężyk łączy kolektor ssący z czujnikiem. Po drodze jest jeszcze "separator/odstojnik".
|
|