Zobacz temat - [R45] Problem z odpaleniem po nocy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Problem z odpaleniem po nocy

Bidi - Czw Kwi 03, 2008 16:27
Temat postu: [R45] Problem z odpaleniem po nocy
wiec tak wiem ze byla spr poruszana i kazecie swiece zmieniac( zmienilem), czujnik temp dziala, a wiec problem jest nastepujacy po nocy autko nie chce za 1 razem odpalic...;/ ale juz za 2 lapie ale zdarzylo mi sie tez tak ze za 1 zlapal (krecil lapal juz ale wkoncu zapalil) moze wiecie co moze byc inna przyczyna tego stanu rzeczy... gdzie szukac przyczyn takich objaow...z gory dziekuje za pomoc :)
konrad99 - Czw Kwi 03, 2008 19:42

to moze byc wszystko, swiece przewody cewka kopulka palec rozrusznik akumulator itd.. Bylo pelno postow o tym, poszukaj gdzie byly opisane takie same objawy jak u ciebie. Sprobuj lekko wcisnac pedal gazu przy odpalaniu, tylko z umiarem
sTERYD - Czw Kwi 03, 2008 22:21

znaczy sie tamta poprzednia wersja wątku do wywalenia :roll:
(dopisz jeszcze rok produkcji)

problemem może być:
a- silniczek krokowy
b- czujnik temperatury podający sygnał do komputera, lub jego podłączenie
c- cewki, świece przewody....
tak na pierwsze sprawdzenie :cool:

irons1222 - Pią Kwi 04, 2008 09:50

Ja dzisiaj pojechałem na warsztat z podobnym problemem kłopoty z odpalaniem na zimnym silniku bez naciścnięcia gazu nei umiał zapalić okazało sie że kompresja na 3 cylindrze jest krytyczna i nic się nie da zrobić warsztat zalecił wymianę silnika :cry:
michalswiatek - Pią Kwi 04, 2008 10:06

irons1222, co to znaczy krytyczna??
Powiedzieli Ci dlaczego uwazaja ze nic sie nie da zrobic?? Przyczyna niskiej kompresji jest gora czy dol silnika??

irons1222 - Pią Kwi 04, 2008 10:25

przez telefon powiedzieli że tego się nie da naprawić ale jade tam o 16 po odbiór bo wymieniam tarcze abs to się dowiem szczegułów jakby co to pytaj na gg 7366039
sTERYD - Pią Kwi 04, 2008 10:25

irons1222, ja bym się jednak nie spieszył z wymianą silnika ;)
skoro pali jak wciśniesz gaz, to nie może być aż tak źle...

irons1222 - Pią Kwi 04, 2008 10:28

sTERYD, No dokładnie tez tak myślę poczekam zobaczę co się będzie dziać dzlej na nowy silnik nie mam kasy a rover 400 to za fajne autko żeby je opychac po 6 miesiącach :-)