Zobacz temat - [R620] Wymiana pompy wtryskowej

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Wymiana pompy wtryskowej

Golab33 - Nie Kwi 06, 2008 17:05
Temat postu: [R620] Wymiana pompy wtryskowej
Witam! pisałem kilka postów odnośnie przerywania, ale niestety wasze rasy nie pomogły :beczy: A, że mam drugą pompe na podmianke chciałbym wymienic, tylko jak sie do tego zabrac? wiem, ze potem musze kąty ustawiac, ale w tym pomoze mi kolega, bo ma stosowny sprzęt. Mógłby ktoś opisac, co pierwsze odkręcic? co wyjąc, zeby czegos nie popsuc? Będę bardzo wdzięczny :grin:
Skiba - Nie Kwi 06, 2008 17:11

Stosowny sprzęt, tzn komputer który czyta Roverka (np. KTS) ?

Co do wymiany pompy, to chyba nikt Ci lepiej nie opisze punkt po punkcie, jak Rave.

Ja na Twoim miejscu oddałbym to w ręce dobremu mechanikowi od silników diesla.

Golab33 - Nie Kwi 06, 2008 17:17

czy KTS to nie wiem, ale wszystki parametry czyta, ma go mój dobry znajomy mechanik, jak cos spieprze za przeproszeniem, to juz trudno, mam jeszcze taki jeden silnik i pompe :twisted: nie no zarty zartami, ale wolałbym,żeby z tego było inne wyjście niż od razu wymiana.. zastanawiałem się czy pompa jest walnięta i wszystkie objawy nie wskazują na 100% awarie, gdyż podczas jazdy, nawet raz mi nie przerwał. Zastanawiaem sie juz nawet nad wzmiana kompa, bo jak odacze np przeplywke to sie nie pali dioda od komputera, nie wiem czy tak powinno byc, ale zastanawiajce.
Skiba - Nie Kwi 06, 2008 17:27

hmm skoro czyta wszystkie parametry w czasie rzeczywistym, to czy nie ma w nich nic niepokojącego ?
Golab33 - Nie Kwi 06, 2008 17:32

no właśnie mówił,że nie ,trzymał mi go 3 dni i nie mógł dojśc co jest, Moze jeszcze jakies propozycje? a moze komp?
Skiba - Nie Kwi 06, 2008 17:46

hmm dziwne, byłem kiedyś w zakładzie zajmującym się tylko pompami wtryskowymi. Mieli właśnie KTSa i prawdę mówiąc informacji do odczytania był ogrom. Dziwi mnie troszkę właśnie to, że z kompa nic dziwnego mechanik nie wywnioskował. Rozumiem, że wiązka kabli sprawdzona ;)

Może przed wymianą warto poświęcić 50 zł i podjechać na analizę z innym kompem np. KTS lub Testbook ;)

Golab33 - Nie Kwi 06, 2008 18:05

No jeszcze posprawdzam, a narazie dzikuje!
thef - Pon Kwi 07, 2008 22:38

Golab33 napisał/a:
Zastanawiaem sie juz nawet nad wzmiana kompa, bo jak odacze np przeplywke to sie nie pali dioda od komputera, nie wiem czy tak powinno byc, ale zastanawiajce.
Odpięcie przepływki nie powoduje świecenia kontrolki "check engine", a jedynie zapisanie się błędu w pamięci komputera.

Jak chcesz, żeby jeszcze coś doradzić apropos Twojej usterki, to podaj chociaż linki do tego tematu ;)