Zobacz temat - [420 Si] dziwne objawy predkosciomierz wariuje

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [420 Si] dziwne objawy predkosciomierz wariuje

chrupol - Czw Kwi 10, 2008 12:34
Temat postu: [420 Si] dziwne objawy predkosciomierz wariuje
Witam

Co prawda dzialaja zegary ale sie wieszaja
pewnie cos powoli pada - linka (w roverku sa linki ?)

podpowiedzcie co zbadac licznik po prostu sie wiesza jade np. 50km a on pokazuje mi 80km i po chwili wraca do prawdziwej predkosci ...

thef - Czw Kwi 10, 2008 13:59

A może jednak impulsator?
dareke - Czw Kwi 10, 2008 14:16

A może ewentualnie to co u mnie ostatnio było czyli tranzystor przy wskażniku prędkości?
chrupol - Sro Cze 23, 2010 19:12

a gdzie naprawiales ten licznik tzn tranzystor ? skad wiedziales ze to to ?
karolkos - Sro Cze 23, 2010 22:15

U mnie jest jeszcze inny objaw. Co prawda jeżdżę Sdi, ale moja wskazówka pokazuje prędkość dobrze dopóki jadę równo,natomiast jeżeli puszczam pedał gazu,wskazówka opada i liczydło przejechanych kilometrów również staje. To co jest najdziwniejsze, to fakt że jak wcisnę sprzęgło, wskazówka wraca na swoje położenie, czyli pokazuje prawidłową prędkość. Obejrzałem wtyczki zarówno przy impulsatorze, jak i przy liczniku i nic nieprawidłowego nie znalazłem.Tak więc się zastanawiam czy impulsator? Tylko co on ma wspólnego z prawidłowym pokazywaniem prędkości przy wciśniętym sprzęgle?
chrupol - Czw Cze 24, 2010 07:05

mi sie wydaje, ze impulsator ale to tylko moje zdanie

a moj problem jest taki ze jak walne w deske to licznik ustawia sie we wlasciwej pozycji i zaczyna dzialac no a jak nie walne to jak ruszam to mam np. 80km/h wydaje mi sie, ze problem lezy w silniczku lub elektronice nim sterujacym ale ja sie nie znam kompletnie wiec chyba odpuszcze sobie