|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Kable
Golab33 - Sob Kwi 12, 2008 15:44 Temat postu: [R620] Kable Witam! w poszukiwaniu za przyczyną przerywania sam postanowiłem wziąć się do roboty. spraqwdziłem jeszzcze gorną wiązke kabli, ktora była bogato owinięta w izolacje. po odwinięciu jednej warstwy 3 kable były owinięte jeszcze raz i ku mojemu zdziwieniu pod ostatnią warstwą izolacji idą połączone gołe "druty" , zrobiłem foty niestety jakość słaba bo to tylko telefonem robione. Zastanawiam się czy tak powinno być.
piter34 - Pon Kwi 14, 2008 15:03
Jakiś "dieslowiec" skomentuje fotki?
NEOSSS - Pon Kwi 14, 2008 15:05
Napewno tak nie powinno byc, zaloz tasme termokurczliwa i owin izolacja, oczysc tez kazdy z kabvli od wszelakiego brudu i smarów...
piter34 napisał/a: | Jakiś "dieslowiec" skomentuje fotki? |
Skomentowane... Mówił NEOSSS
Golab33 - Pon Kwi 14, 2008 19:43
zrobilem to co napisal NEOSSS, ale nic nie pomaga, zaklepałem miejsce roverkowi w serwisie hondy moze oni cos poradza. Dzieki za pomoc!
NEOSSS - Pon Kwi 14, 2008 21:01
Przeczysc wszystkie styki, odepnij przepływkę, sprawdz katalizator, gruszke, filtr paliwa i zaworek w korku paliwa... To najczestsze przyczny przerywania
Golab33 - Wto Kwi 15, 2008 07:25
tylko ja juz próbowałem sprawdzic ten zaworek paliwa przy wlewie, ale kompletnie nie wiem co i jak. Filtr paliwa nowy, gruszka wymieniana. A jak sprawdzic katalizator?
NEOSSS - Wto Kwi 15, 2008 07:28
Przyłoż korek do ust od strony wlewu i zassaj, jeżeli puści powietrze to jest ok... Katalizator to chyba tylko i wyłącznie zdjąć i obejrzeć czy nie jest zapchany...
Golab33 - Wto Kwi 15, 2008 12:56
to został do sprawdzenie tylko katalizator, Dzieki za pomoc
thef - Wto Kwi 15, 2008 14:08
Moim zdaniem z tymi kablami na zdjęciu jest wszystko ok. To po prostu łączenie (węzeł przewodów ekranowych). Dla świętego spokoju możesz to zaizolować, ale na pewno nie tam tkwi usterka. Przyczyn przerwań szukaj od strony pompy. Rozłącz wtyczki i najlepiej wyciągnij z nich przewody i oceń czy na 100% są sprawne. Jakakolwiek wątpliwość i powinieneś obciąć końcówki, przylutować wszystko jeszcze raz i porządnie spryskać sprayem do styków.
Golab33 - Wto Kwi 15, 2008 15:48
Teraz sam juz nie bede nic kombinował bo za 3 dni mam wizyte w serwisie hondy. Maja wogole oni specjalny sprzet?, bo może rover a honda to nie calkiem to samo?
thef - Wto Kwi 15, 2008 18:57
Golab33 napisał/a: | Teraz sam juz nie bede nic kombinował bo za 3 dni mam wizyte w serwisie hondy. Maja wogole oni specjalny sprzet?, bo może rover a honda to nie calkiem to samo? | Jak znam życie, to zabulisz a problemu nie rozwiążesz. Obym się mylił. Próbowałeś chociaż sprawdzić to, co sugerowałem?
|
|