|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R 416 poj 1.6 GSI 93r] stożkowy filtr paliwa
sinior_kuba - Sro Kwi 16, 2008 22:25 Temat postu: [R 416 poj 1.6 GSI 93r] stożkowy filtr paliwa mam [R 416 poj 1.6 GSI 93r]. i zamontowałem do niego sportowy filtr powietrza i samochód ma teraz kopa(niepozorny bierze wiekszosc bmw) czy są jakieś przeciwskazania?? bo raz jak sie nim przejechałem i stanałem na chwile i znowu zapaliłem to wszedł na obroty i mi zgasł i dwa dni później sie to powtórzyło... aha i zauwarzyłem że uszczelka od kolektora ssącego jest do wymiana bo spaliny wychodzą z silnika czy to o to chodzi??
Skiba - Sro Kwi 16, 2008 22:28
Witaj,
Zmień temat nie ma stożkowych filtrów paliwa. Poczytaj o stożku w dziale Tuning, jest o nim kilkanaście stron. (tutaj: http://forum.roverki.eu/v...der=asc&start=0 )
PS słownik
sTERYD - Czw Kwi 17, 2008 00:41
sinior kuba napisał/a: | aha i zauwarzyłem że uszczelka od kolektora ssącego jest do wymiana bo spaliny wychodzą z silnika |
spaliny wychodzą z silnika APOKALIPSA
(nie mogłem się powstrzymać )
Kruchy - Czw Kwi 17, 2008 00:54
sTERYD napisał/a: | spaliny wychodzą z silnika APOKALIPSA |
Apokalipsa to jest to, ze wychodza przez kolektor ssacy
(tez nie moglem sie powstrzymac )
piter34 - Czw Kwi 17, 2008 12:40
sinior kuba, montaż filtra stożkowego nie powoduje zauważalnych przyrostów mocy w porównaniu do sprawnego filtra papierowego. Twój stary filtr musiał być bardzo zabrudzony, skoro Twoje subiektywne wrażenie aż tak się zmieniły na plus
Co do kolektora, to na pewno chodzi o ssący, a nie o wydechowy? (ten bliżej chłodnicy)
Ciufa - Czw Kwi 17, 2008 18:01
sinior kuba napisał/a: | niepozorny bierze wiekszosc bmw |
masz jakies dowody na to ?
|
|