|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Automatyczne domykanie szyb po zamknięciu auta.
rafalg - Sob Kwi 19, 2008 21:17 Temat postu: [R75] Automatyczne domykanie szyb po zamknięciu auta. Witam mam pytanie czy w 75 jest system automatycznego domykania szyb po opuszczeniu auta i zamknięciu go i jesli jest jak on powinien działać.
sTERYD - Sob Kwi 19, 2008 23:15
nie ma
Thrillco - Nie Kwi 20, 2008 07:53
ma
Cygnus - Nie Kwi 20, 2008 09:08
A jak to działa ?
Obawiam się, że w wersji Club nie było.
A może jest to opcja, którą można odblokować Testbookiem ?
Thrillco - Nie Kwi 20, 2008 09:13
A nie wiem...gdzie było a gdzie nie było..ja mam Cluba...tylko doposazonego...ale...zamykam drzwi z otwartymi szybami zamykam z pilota zamki i po ok 10sek. szyby sie zamykają
Co więcej...jak siedze wewnątrz ale se wcisne antynapad i otworze szybe to tez po ok 10-20sek. sama sie zamyka.
argail - Nie Kwi 20, 2008 18:13
Thrillco, a ty przypadkiem nie dokładałeś sobie alarmu ? Bo w alarmach jest taka możliwość, w R[75] seryjnie ponoć tego nie było ...
sTERYD - Nie Kwi 20, 2008 21:06
nie trzeba calego alarmu, wystarczy samo sterowanie domykania szybami zamontować
w każdym razie fabrycznie nie ma
Thrillco - Pon Kwi 21, 2008 06:49
panowie..ja mam tego R od niecałego półtora miesiąca i jedyne co mu dołozyłem to brud na lakierze...miał...jak...gdzie...dlaczego, nie wiem, ale fajnie ze ma. A zabezpieczenia ma raczej seryjne z tego co widzę. Tylko dziwi i dziwiło by mnie to, gdyby takie auto z rocznika 2000 nie miało zadnej możliwości posiadania fabrycznie domykaczy szyb...kurde...w Polonezie Trucku to se z kolega sami to zrobiliśmy...ale by była lipa jakbyśmy przyparkowali przy R75 i by się okazało, ze polonezociężarówka ma coś czego nie ma nawet w dodatkach R75 :O
riki - Wto Kwi 22, 2008 20:25
sTERYD napisał/a: | nie trzeba calego alarmu, wystarczy samo sterowanie domykania szybami zamontować
w każdym razie fabrycznie nie ma |
Może ktoś już montował moduł automatycznego domykania szyb?
Jakieś wskazówki?
jacekmarus - Nie Kwi 27, 2008 19:52
ja mam identyczny model i automatycznego domykania nie ma, mozna kupic na allegro modul za 50zl a za 30 zl powinni to zamontowac ja pytałem sie w serwisie i tak mi powiedzieli
Thrillco - Nie Kwi 27, 2008 21:08
No cóż...u mnie to jednak jakas pomyłka..stiwerdziłem domykanie...ale tylko jak działa klima...dziwne. Juz mówie jak to działa. Jade, otwieram szybe, staje i płace za parking, ruszam i po chwili szyba sama sie zamkneła...:O A postojowego domykania nie mam niestety
riki - Pon Kwi 28, 2008 05:33
Thrillco napisał/a: | Jade, otwieram szybe, staje i płace za parking, ruszam i po chwili szyba sama sie zamkneła |
O,to coś nowego
Ciekawe czy jest tak u wszystkich?
Thrillco - Pon Kwi 28, 2008 15:15
No..ciekawości ciąg dalszy...dziś sprawdziłem to jeszcze raz i...nie zadziałało...za to zamkneło mi szybe jakby był domykacz..chyba coś mi nawala
Cygnus - Pon Kwi 28, 2008 20:29
Czy jest jakasś szansa na to, że poznamy jednoznaczną odpowiedź,
co Ci domyka szyby i w jakich warunkach ?
U mnie szyby nie są domykane po zamknięciu z pilota, z konsoli centralnej też nie.
Z klimatronikiem sprawdzę jutro.
Thrillco - Pon Kwi 28, 2008 21:18
N0 właśnie cały pic w tym ze raz dzialają tak a raz inaczej a raz wcale nie działaja...i hgw o co chodzi...
Cygnus - Sob Maj 03, 2008 08:20
Klimatronik nie domyka szyb, a przynajmniej mnie nie udalo się go do tego sprowokować.
mariuszek86 - Nie Maj 04, 2008 10:00
co myslicie o tym module i sprzedawcy moze ktos sie z nim juz robił trazakcje
www.moto.allegro.pl/item3...uniwersaln.html
|
|