|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R216 GTi 92'] Cieknie uszczelniacz - po wymianie
kovalek - Sro Kwi 23, 2008 19:02 Temat postu: [R216 GTi 92'] Cieknie uszczelniacz - po wymianie Wczoraj mechanik wymienił mi rozrząd wraz z uszczelniaczami (z jednego lało się jak z kranu o czym pisałem w innym wątku). Okazało się iż uszczelniacz wału korbowego był pęknięty. Po złożeniu wszystkiego do kupy dalej cieknie olej, co prawda o wiele mniej (tak 1 kropla na 5 sekund przy obrotach jałowych).
Teraz pytanie co się mogło stać iż nowy uszczelniacz cieknie?
- źle zrobiona robota
- zły uszczelniacz
- przedmuchy w silniku (są, ale nieduże)
- poziom oleju po odebraniu auta od mechanika był z 5mm ponad max
Zauważyłem w katalogu Intercars iż występują dwa rozmiary uszczelniaczy różniące się grubościa - jeden ma 7mm a drugi 8mm. Który należy zastosować? Silnik D16A8 90kW.
Jutro jadę z reklamacją i mam nadzieje że mechanik nie będzie kręcił i próbował winę zwalić na zużyty silnik.
piter34 - Wto Kwi 29, 2008 12:17
kovalek napisał/a: | Teraz pytanie co się mogło stać iż nowy uszczelniacz cieknie?
- źle zrobiona robota
- zły uszczelniacz
- poziom oleju po odebraniu auta od mechanika był z 5mm ponad max |
Zasadniczo to wszystko powyższe mogło się stać...
Ktoś coś doda od siebie?
areek - Wto Kwi 29, 2008 19:38
piter34 napisał/a: | kovalek napisał/a: | Teraz pytanie co się mogło stać iż nowy uszczelniacz cieknie?
- źle zrobiona robota
- zły uszczelniacz
- poziom oleju po odebraniu auta od mechanika był z 5mm ponad max |
Zasadniczo to wszystko powyższe mogło się stać...
Ktoś coś doda od siebie? |
hi
zlezaly uszczelniacz, moj przypadek z sc , uszczelniacz corteco kupiony okazyjnie -nowy - na
gieldzie przelezal na szafie ok. 3 lat, i po wymianie nawet do tygodnia sucho nie bylo.
|
|