|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Nowa usługa allegro
argail - Pią Kwi 25, 2008 12:40 Temat postu: Nowa usługa allegro http://di.com.pl/news/206...z_internet.html
I bardzo dobrze
ploomy - Pią Kwi 25, 2008 12:48
Ciekawe tylko czy rzetelnie będą podchodzić do swoich obowiązków? Ale sam pomysł wydaje się być ciekawy.
rav1984 - Pią Kwi 25, 2008 13:00
może w końcu dzięki temu zniknie trochę tych ogłoszeń od "handlarzyków"
argail - Pią Kwi 25, 2008 13:01
Kwestia tego jak skonstruowana jest umowa z nimi - czy biorą odpowiedzialność za swoją ekspertyzę - bo jak nie, to równie dobrze można wysłać wujka Gienka
Godlike - Pią Kwi 25, 2008 13:14
Ten kraj jest tak skorumpowany że to zapewne też nie wypali a ta usługa na otomoto też pewnie tak doskonale nie działa jak by się wydawało. Bo to by było zbyt piękne żeby było prawdziwe
dobryziom - Pią Kwi 25, 2008 13:30
wole wydać te 100zł na transport i sam pojechać obejrzeć:p
maciej - Pią Kwi 25, 2008 13:32
dobryziom napisał/a: | wole wydać te 100zł na transport i sam pojechać obejrzeć:p |
Za 100 zł do Szczecina nie dojedziesz....
Andrz - Wto Kwi 29, 2008 20:41
Wiem z doświadczenia, że to nic nie warte. Mój znajomy ma komis samochodowy, klient zamówił sobie taką usługę. Przyjechał facet z pomocy drogowej (sieć elvia chyba to obsługuje) i jego zadaniem było tylko sprawdzenie czy treść ogłoszenia jest zgodna ze stanem faktycznym (czyli na przykład jak auto w ogłoszeniu ma 4 elektryczne szyby to czy w rzeczywistości też ma 4). Nie są oni w żaden sposób odpowiedzialni za ta inspekcje. Pomijam fakt że przyjeżdża facet z tego samego miasta z którym wielce prawdopodobnie handlarz/właściciel komisu będzie się znał chociaż z widzenia...
praktis - Wto Kwi 29, 2008 22:00
Korzystałem z takiej usługi na otomoto. Dzięki temu zaoszczędziłem kilkaset złotych na paliwie. Nie jest to może super dokładny raport, ale daje średnio-dokładne pojęcie o stanie pojazdu. A koniec, końców i tak trzeba jechać samemu, ale to już po odrzuceniu szrotowozów.
piter34 - Wto Maj 06, 2008 16:37
Andrz napisał/a: | Przyjechał facet z pomocy drogowej (sieć elvia chyba to obsługuje) i jego zadaniem było tylko sprawdzenie czy treść ogłoszenia jest zgodna ze stanem faktycznym (czyli na przykład jak auto w ogłoszeniu ma 4 elektryczne szyby to czy w rzeczywistości też ma 4). |
Wg otomoto podczas inspekcji jest sporządzana dokumentacja fotograficzna i wypełniany protokół inspekcji.
Tu jest przykład inspekcji:
http://194.140.255.229/re...ce9651f494bc97/
Kozik - Sro Maj 07, 2008 08:44
Ale niestety nie jest sprawdzone czy w samochodzie się nic nie nabija, czy silnik czasami nie umiera, czy zawieszenie nie jest do wymiany, czy hamulce działają na 4 koła itd
piter34 - Sro Maj 07, 2008 08:58
piter34 napisał/a: | Ale niestety nie jest sprawdzone czy w samochodzie się nic nie nabija |
Nie wiem o co chodzi
Kozik napisał/a: | czy silnik czasami nie umiera, czy zawieszenie nie jest do wymiany, czy hamulce działają na 4 koła itd |
No tak, ale taki raport i tak moim zdaniem daje dużo informacji dla potencjalnego kupca
Kozik - Sro Maj 07, 2008 09:38
piter34 napisał/a: | piter34 napisał/a:
Ale niestety nie jest sprawdzone czy w samochodzie się nic nie nabija
Nie wiem o co chodzi |
Czy jakieś tukany nie siedzą w tapicerce (albo dzięcioły)
|
|