|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Się ucieszyłem
drooid - Sob Kwi 26, 2008 14:18 Temat postu: Się ucieszyłem Się ucieszyłem tak, że aż muszę się podzielić odkryciem po ponad roku użytkowania.
Męczyłem się rok wyjmując siaty z bagażnika, odstawiając na ziemię żeby kliknąć pilota.
Ostatnio odkryłem myk, że najpierw otwieram bagażnik, klik w pilota, siaty, zamykam bagażnik i alarmik się sam włącza!!
Czemu mi nikt tego wcześniej nie powiedział???
walkie - Sob Kwi 26, 2008 14:37
hahahaha, potrzeba matka wynalazku Ja to odkrylam trochę wcześniej na szczęście ale wolałam nie pisać tu o swoim odkryciu hehehe.
String - Sob Kwi 26, 2008 14:52
ja ten myk stosuję juz od dawien dawna - i także odkryłem go przypadkiem
andrzejziom - Sob Kwi 26, 2008 15:12
hehe ja też odkryłem to przez przypadek gdy pod sklepem otworzyłem bagażnik a potem wyszedłem odruchowo zrobiłem klik z pilota bardzo przydatna rzecz
drooid - Sob Kwi 26, 2008 21:11
Przyznam, że nic mnie tak nie wkurzało w R jak brak tego myka
tom214Si - Sob Kwi 26, 2008 21:53
Dopiero teraz mi to piszecie?!
PS. drooid proponuję zmienić temat na bardziej tematycznie związany z tematem - coby innym nie umknęło
Remigiusz - Sob Kwi 26, 2008 22:19
Phuu ja jakoś nie rozumiem o jaki myk wam chodzi
O to ze jak otworzy się bagażnik i się zamknie pilotem auto to ze się alarm włącza Przecież to raczej normalne bo jest czujnik w tylnej klapie na zamku
Czy coś źle rozumie
emes - Sob Kwi 26, 2008 22:22
Remi55 napisał/a: | ja jakoś nie rozumiem o jaki myk wam chodzi |
Chodzi o to, że jak wysiądziesz z samochodu, otworzysz bagażnik, później zamkniesz samochód pilotem, to nie uzbroi się immobiliser, dopiero po zamknięciu bagażnika, w sensie klapy bagażnika
walkie - Sob Kwi 26, 2008 22:35
a zamkniecie auta sygnlizowane jest miganiem kierunkow po zatrzasnieciu klapy bagaznika.
tom214Si - Sob Kwi 26, 2008 22:38
walkie napisał/a: | a zamkniecie auta sygnlizowane jest miganiem kierunkow po zatrzasnieciu klapy bagaznika. |
...w przypadku nowszych immo....
walkie - Sob Kwi 26, 2008 22:42
fakt, w 200 tego nie ma
Remigiusz - Nie Kwi 27, 2008 00:00
Aha Tego to jeszcze nie próbowałem ale dobrze wiedzieć, się balem zawsze ze mi się alarm włączy
morris - Nie Kwi 27, 2008 11:16
Tylko trzeba uważać żeby w trakcie tej operacji kluczyki nie zostały w bagażniku Był już zdaje się taki przypadek na forum
walkie - Nie Kwi 27, 2008 11:28
morris napisał/a: | Tylko trzeba uważać żeby w trakcie tej operacji kluczyki nie zostały w bagażniku Był już zdaje się taki przypadek na forum |
No bez drugiego kompletu to lekki dół
Paul - Nie Kwi 27, 2008 19:30
walkie napisał/a: | fakt, w 200 tego nie ma |
Jakie nie ma, jakie nie ma
praktis - Nie Kwi 27, 2008 20:00
U mnie też działa fajny myk.
walkie - Nie Kwi 27, 2008 20:06
Paul napisał/a: | Jakie nie ma, jakie nie ma |
Migające kierunki przy zamykaniu?
Szymon - Nie Kwi 27, 2008 20:49
walkie napisał/a: | Migające kierunki przy zamykaniu? |
No ba
walkie - Nie Kwi 27, 2008 20:53
Pimpuś nie miał.
Szymon - Nie Kwi 27, 2008 21:03
a Pimpuś nie był rocznikiem '97?
MaReK - Nie Kwi 27, 2008 21:07
A ja odkrylem inny myk
Wychodze przed blok, patrze ! O kurza dupa... zostawilem auto na swiatlach i sie pozycje swieca... ale co to? spalila sie chyba jedna zarowka, bo sie swieci tylko lewa
No coz... wchodze... nie... dzialaja obie.
Okazalo sie, ze jak wrzuce kierunek na wylaczonym zaplonie, to sie zaswieca ta strona na ktora wrzuce kierunek Nie wiedzialem o tym wczesniej
Pozdrawiam,
eszet - Nie Kwi 27, 2008 21:16
Normalnie jak w Vweju
walkie - Nie Kwi 27, 2008 21:18
Był 96
Azazel85 - Nie Kwi 27, 2008 21:20
emes napisał/a: | Chodzi o to, że jak wysiądziesz z samochodu, otworzysz bagażnik, później zamkniesz samochód pilotem, to nie uzbroi się immobiliser, dopiero po zamknięciu bagażnika, w sensie klapy bagażnika |
Hmmmm....
Mi to jakoś naturalnie przyszło...
Być może dlatego bo w poprzednim Passacie i Mercedesie 190 też tak miałem...chociaż tam miałem niefabryczne alarmy - ale działały tak samo;)
walkie napisał/a: | Paul napisał/a:
Jakie nie ma, jakie nie ma
Migające kierunki przy zamykaniu? |
400 '97 też ma
Remigiusz - Nie Kwi 27, 2008 21:28
MaReK napisał/a: | A ja odkrylem inny myk
Wychodze przed blok, patrze ! O kurza dupa... zostawilem auto na swiatlach i sie pozycje swieca... ale co to? spalila sie chyba jedna zarowka, bo sie swieci tylko lewa
No coz... wchodze... nie... dzialaja obie.
Okazalo sie, ze jak wrzuce kierunek na wylaczonym zaplonie, to sie zaswieca ta strona na ktora wrzuce kierunek Nie wiedzialem o tym wczesniej
Pozdrawiam, |
Nie uczyli was tego na kursie do prawa jazdy, powinno to nawet pisać w książce. Mi takie coś przynajmniej wykładali ze tak w każdym aucie jest jak się zostawi kierunek to sie świeci ta strona.
tom214Si - Nie Kwi 27, 2008 22:28
walkie napisał/a: | fakt, w 200 tego nie ma |
zależy w czyjej...
" [R200] Dlaczego podczas zamykania/otwierania samochodu z pilota nie migają kierunkowskazy?
W R200 (tzw. okrąglaku) występowały 2 rodzaje centralek alarmu. Starszy typ (w komplecie z pilotami 3TXA) występował do nr VIN WD261857 i niestety posiadacze wyposażonych w niego R200 nie ujrzą migających kierunkowskazów.
W nowszych R200 był nowszy typ alarmu (i piloty 3TXB) i tutaj sygnalizacja otwarcia/zamknięcia jest już obecna."
Źródło: techniczny FAQ na roverki.pl
walkie - Nie Kwi 27, 2008 22:32
No i ja miałam starszy model.
Nie czytam FAQ 200 bo już jej nie mam, ogólnie FAQ mało kiedy czytam bo co bym nie czytała to i tak magicznie wszystko brzmi hehe.
Paul - Nie Kwi 27, 2008 22:34
Remi55 napisał/a: | Mi takie coś przynajmniej wykładali ze tak w każdym aucie jest jak się zostawi kierunek to sie świeci ta strona. |
A testowałeś to w swoim R? Działa?
MaReK - Pon Kwi 28, 2008 10:49
Mnie takich rzeczy nie uczyli
Nie kazdy samochod to ma, wiec to tak jakby uczyli Cie prakowac z uzyciem czujnikow parkowania
Pozdrawiam,
walkie - Pon Kwi 28, 2008 11:01
MaReK napisał/a: | Mnie takich rzeczy nie uczyli
Nie kazdy samochod to ma, wiec to tak jakby uczyli Cie prakowac z uzyciem czujnikow parkowania |
Teraz na prawku uczą. Andrzej jak zdawał to miał test właśnie z jakiś świateł, płynów, etc.
drooid - Pon Kwi 28, 2008 17:32
Remi55 napisał/a: | Nie uczyli was tego na kursie do prawa jazdy, powinno to nawet pisać w książce. Mi takie coś przynajmniej wykładali ze tak w każdym aucie jest jak się zostawi kierunek to sie świeci ta strona. |
No wiesz.... prawko robiłem na UAZ 496, a tam to raczej ciężko mówić o bagażniku i alarmie w klapce
Remigiusz - Pon Kwi 28, 2008 19:29
drooid napisał/a: | Remi55 napisał/a: | Nie uczyli was tego na kursie do prawa jazdy, powinno to nawet pisać w książce. Mi takie coś przynajmniej wykładali ze tak w każdym aucie jest jak się zostawi kierunek to sie świeci ta strona. |
No wiesz.... prawko robiłem na UAZ 496, a tam to raczej ciężko mówić o bagażniku i alarmie w klapce |
hehe.. no ja rozumiem Chciałem tylko powiedzieć ze teraz tego uczą
|
|