|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Potrzebuje dokladnych nazw części od sprzęgła
klemens.box - Wto Kwi 29, 2008 17:43 Temat postu: [R620] Potrzebuje dokladnych nazw części od sprzęgła mam pytanko o nazwe czesci ze zdjec - sa to czesci zwiazane ze sprzeglem a dokladnie z linka sprzegla
jestem w irlandii i tu jest ciezko z czesciami zamiennymi - a nowych nie produkuja
Clutch master cylinder
Clutch sleve cylinder - to jest chyba tłoczek sprzegla
moze orientujecie w cenach tych czesci??
i czy czesci od accorda mozna zastosowac??
kandj - Wto Kwi 29, 2008 18:53
drugie zdjęcie przedstawia wysprzęglik - nowego tak łatwo nie kupisz nie pasuje od Acorda czas oczekiwania w polsce ok 2-3 tygodni, natomiast używaby kosztuje ok 80zł ( przynajmniej ja tyle zapłaciłem dwa tygodnie temu jak robiłem sprzęgło). Jeśli chodzi o pierwsze zdjęcie to nie mogę pomóc.
klemens.box - Wto Kwi 29, 2008 20:25
piersze zdjecie obrazuje wejscie linki (chyba linki) z wnętrza do komory silnika
znalazlem cos takiego (to ten element na samym dole zdejcia)
ps. ogladalem przed chwila accorda 1.8 i ma ten wysprzeglik identyczny
Skiba - Wto Kwi 29, 2008 21:10
wszystko dostaniesz na www.tomateam.pl (jak nie ma na www, zadzwoń do sklepu)
W R600 nie ma linki, sprzęgło jest hydrauliczne. Clutch master cylinder i Clutch sleve cylinder to pompa sprzęgła i wysprzęglik, możesz zakupić nowe lub zregenerować reparaturkami. Do wersji z benzynowym silnikiem części dostaniesz bez problemu.
PS od accorda powinno pasować, w końcu to ten sam silnik i skrzynia (hondy).
marthinez - Wto Kwi 29, 2008 21:47
Skiba napisał/a: | wszystko dostaniesz na www.tomateam.pl (jak nie ma na www, zadzwoń do sklepu) |
klemens.box napisał/a: | jestem w irlandii |
Skiba - Wto Kwi 29, 2008 21:57
Spoko, tym bardziej powinieneś to dostać w każdym normalnym sklepie. Do benzyny nie powinno być najmniejszego problemu.
Pierwsza strona z google: http://www.ryansgarage.ie/contentv3/ Zadzwoń, może wysyłkowo dostaniesz
klemens.box - Wto Kwi 29, 2008 23:12
Skiba napisał/a: |
Spoko, tym bardziej powinieneś to dostać w każdym normalnym sklepie. Do benzyny nie powinno być najmniejszego problemu.
Pierwsza strona z google: http://www.ryansgarage.ie/contentv3/ Zadzwoń, może wysyłkowo dostaniesz |
problem jest taki ze tu juz nie produkuja czesci i w sklepach nie daja gwarancji ze sciagna te czesci - tylko jedna (slave cylinder) bo master slave w ogole nie dostepny - ale mechanik tez dupa bo jak zadalem pytanie czy od hondy beda pasowac to pokrecil glowa i nie byl pewny
Skiba - Sro Kwi 30, 2008 08:50
To jedź do serwisu Hondy i na siłę pokaż im jaki silnik masz pod maską ... ściągną Ci co potrzebujesz .... części dostaniesz spokojnie na ebayu UK, chyba, że ktoś z Polski Ci je wyśle. Wciąż dziwi mnie, że te części są tam nie dostępne
Nr katalogowe wysprzęglika:
np.
J2604001
UUB100050EVA - LUC PJD117 (Lucas)
pompa:
np.
J2504002
STB100080SLP - LUC PNB240 (Lucas)
Od Accorda pasują na 100%, bo są to te same silniki.
NEOSSS - Sro Kwi 30, 2008 09:09
Jak nie znajdziesz w Irlandii to dzwoń do mnie 517 465 654 to Ci wyślę ten wysprzęglik i pompkę sprzęgła
|
|