|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - zakupy na angielskim ebay'u - paypal
zouza - Pon Maj 05, 2008 12:05 Temat postu: zakupy na angielskim ebay'u - paypal Mam problema, bo jakiś piiiiiiiii <cenzura> ukradł mi dzisiaj znaczek z klapy, a w polsce do 25 nie uświadczysz. Nówka w ASO 200zł taka ciekawostka
Przechodząc do rzeczy.... Znalazłam tanie nówki na angielskim ebayu, ale nigdy nie kupowałam na ebayu zwłaszcza uk. Nie mam pojęcia jak działa paypal, nie mam karty kredytowej. Stąd pytanie czy ktoś zamawiał coś z angielskiego ebaya i mógłby mi ewentualnie kupić, a ja oddam kasę i stawiam jakieś piwo
lineumaciel - Pon Maj 05, 2008 13:02
znaczki są też na Allegro. W tamtym tygodniu przeglądałem Allegro i się natknąłem.
Odwiedź http://www.tomateam.pl/ może Tomi Ci coś wynajdzie
zouza - Pon Maj 05, 2008 13:13
pykalodaniel napisał/a: | znaczki są też na Allegro. W tamtym tygodniu przeglądałem Allegro i się natknąłem.
Odwiedź http://www.tomateam.pl/ może Tomi Ci coś wynajdzie |
Są, ale do 200 nie 25
Już mam zamówiony, co prawda tylko jeden, ale do następnej kradzieży wystarczy.
Pewien Pan ma u mnie modły dziękczynne
lineumaciel - Pon Maj 05, 2008 13:22
no to gucio. Najważniejsze że jest. Skąd jak mogę wiedzieć?
zouza - Pon Maj 05, 2008 13:25
pykalodaniel napisał/a: | no to gucio. Najważniejsze że jest. Skąd jak mogę wiedzieć? |
E co skąd? Bo ja dzisiaj niekumata
lineumaciel - Pon Maj 05, 2008 13:30
no ten znaczek co ukradli skąd zamówiłaś?
zouza - Pon Maj 05, 2008 13:32
pykalodaniel napisał/a: | no ten znaczek co ukradli skąd zamówiłaś? |
To nie ja nie niekumata, to ty nie przytomny
Jest temat o angielskim ebay'u to z anglii
lineumaciel - Pon Maj 05, 2008 13:39
no jak najbardziej że o angielskim. Myślałem że udało Ci się coś u Tomiego wygrzebać lub lokalnie w PL
PTE - Pon Maj 05, 2008 14:31
Ja na eBay-u kupiłem niedawno "Union Jack'a" pod "25". Zdaje się, że były montowane w ZR?
xROnx - Pon Maj 05, 2008 17:39
mam kolege w UK wiec jest mozliwosc kupienia na ebay'u. A on czesto wita w PL (a jak nie on to jego brat) wiec na przesylce mozna zaoszczedzic. Oczywiscie nie mam tu na mysli silników, skrzyn biegow i innych gabarytow. ale jakies drobiazgi... wszystko co sie zmiesci do bagazu do samolotu
Yog-Sothoth - Pon Maj 05, 2008 18:35
Ee bez przesady, przesylka z UK jak sie trafi na sensownego sprzedawce to 2-3 funty, takze chyba nie trzeba kombinowac ze znajomymi w porownaniu do sciagania rzeczy z USA
Zamawialem z UK pare paczek i moge powiedziec, ze paczki dochodza szybciej niz z Polski do Polski (przykladowo zakupilem w sobote rano i oplacilem via PP, sprzedawca nadal jeszcze w sobote a paczka w poniedzialek o 12 zostala przyniesiona do mnie do pracy).
Do PayPal trzeba miec karte kredytowa, lub karte 'emulujaca' takowa (vide Inteligo, mBank), platnosc jest w 99,9% bezpieczna, poniewaz sprzedawca nie sciaga pieniedzy z karty, a PayPal ktory jest posrednikiem.
|
|