|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [r25 2.0 iDT 2000r] malowanie zacisków i bębnów - fotki
lineumaciel - Czw Maj 08, 2008 22:16 Temat postu: [r25 2.0 iDT 2000r] malowanie zacisków i bębnów - fotki ehhh normalnie nie wytrzymie jak się nie pochwale swą ciężką pracą .
Korczus - Czw Maj 08, 2008 22:29
GIT
Też ostatnio malowałem zaciski na czerwono, a bębny delikatnie prysnąłem srebrnym żeby mi nie wybijała rdza przez aluski, efekt super, zwłaszcza jak fele mają spore prześwity
jasiu87 - Czw Maj 08, 2008 23:39
tylko opony zmień strach jeździć
zouza - Pią Maj 09, 2008 06:06
pykalodaniel, czym malowałeś na czarno? Mógłbyś jeszcze wkleić fotki tych bębnów, ale już z alu?? Też szykuje się do takiej operacji i czarny wydaje mi się sensownym kolorem, ale wolałabym to najpierw zobaczyć Aaaa i jeszcze jak czyściłeś bębny, bo na zdjęciach wygląda wyjątkowo gładko
lineumaciel - Pią Maj 09, 2008 07:15
jasiu87 napisał/a: | :) tylko opony zmień strach jeździć |
Ja? to nówki oponki są taki profil, auto przyklejone wręcz do jezdni.
[ Dodano: Pią Maj 09, 2008 08:30 ]
zouza napisał/a: | pykalodaniel, czym malowałeś na czarno? Mógłbyś jeszcze wkleić fotki tych bębnów, ale już z alu?? Też szykuje się do takiej operacji i czarny wydaje mi się sensownym kolorem, ale wolałabym to najpierw zobaczyć Aaaa i jeszcze jak czyściłeś bębny, bo na zdjęciach wygląda wyjątkowo gładko |
Powiem Ci że z założenia chciałem żeby czerwone zaciski były akcentem a bębny w kolorze czarnym miły zlać się z kolorem nadwozia.
Efekt jest naprawdę świetny.
Czyściłem kompletem szczotek na wiertarkę koszt w obi ok 18zł za 6 różnych średnic.
Tył malowałem Nobiles Termal 500
Wydaje mi się że zwykły Hamerait też mógłby być.
Zdjęcia wstawię za kilka godzin bo w tej chwili na parkingu jest cień więc zbytnio dużo nie będzie widać
Kozik - Pią Maj 09, 2008 11:10
Moje wyglądają tak
lineumaciel - Pią Maj 09, 2008 12:48
zouza - obiecane fotki z felgami słabo widać bo fotki robione telefonem...
zouza - Pią Maj 09, 2008 12:50
Dzięki
Nooo jest elegancko, czyli mogę malować na czarno, u siebie zaciski chyba tez czarnym machnę, bo farby anthracite raczej nie znajdę
lineumaciel - Pią Maj 09, 2008 12:56
zouza napisał/a: | Dzięki
Nooo jest elegancko, czyli mogę malować na czarno, u siebie zaciski chyba tez czarnym machnę, bo farby anthracite raczej nie znajdę |
heheheh idzie dorobić ale za drogo to wychodzi , czarny mat jest najlepszy moim zdaniem.
Tomash83 - Sob Maj 10, 2008 10:40
Bajer fajny tylko jakos mi nie pasuje do koloru auta. Ale ogolnie efekt OK
lineumaciel - Sob Maj 10, 2008 10:56
Tomash83 napisał/a: | Bajer fajny tylko jakos mi nie pasuje do koloru auta. Ale ogolnie efekt OK |
Więc jaki?
Bo wydaje mi się że zamiast rdzy na bębnach lepiej wygląda czarny. No chyba że ktoś woli czerwony
lukasz17 - Sob Maj 10, 2008 16:59
ja właśnie zastanawiam się jak by wyglądał moj R400 jak machnołbym zaciski i bębny na czerwono dodam ze kolor samochodu to grafit
Korczus - Nie Maj 11, 2008 04:04
zaciski ok ale bębny jak już to czarne albo srebrne, takie moje zdanie
lukasz17 - Nie Maj 11, 2008 13:40
hmm nie wiem widziałem sporo furek co miało czerwone bębny i zaciski i fajnie sie prezentowały
A dlaczego mówisz żeby bębny na czarno lub srebrno
roverfun - Nie Maj 11, 2008 14:17
czym malowales na czerwono ?:) ja planuje bębny i zaciski na czerwono pod kolor walnac
Brt - Nie Maj 11, 2008 14:31
są dostępne specjalne farby do zacisków w kazdym dobrym sklepie z farbami coś ci polecą
Korczus - Nie Maj 11, 2008 18:00
Łukasz17 napisał/a: | A dlaczego mówisz żeby bębny na czarno lub srebrno |
kwestia gustu przecież wiadomo że możesz sobie nawet na różowo machnąć, mi się wydaje że same zaciski na czerwono dają ładny delikatny akcent, a bębny ładniej wyglądają czarne czy srebrne, niż brązowe od rdzy
lukasz17 - Nie Maj 11, 2008 18:59
nieweim musze przemyslec czy na czerwono czy na czarno napewno nie beda brazowe od rdzy
|
|