|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Problem z otwieraniem szyby
lukasz17 - Nie Maj 18, 2008 12:50 Temat postu: [R420] Problem z otwieraniem szyby Witam!
Dzisiaj jadąc swoim R chciałem otworzyć prawą przednią szybę, gdy ją otwierałem to przy samym końcu tak jakby coś tarło i jak ją podnoszę do góry to jakoś tak dziwnie silniczek pracuje.
Przy opuszczaniu jest cichutko tylko przy końcu słychać jakieś tarcie,ale gdy podnosze to słychać ciągle jakiś dziwny brzęk.
Może ktoś miał taki problem Myślałem nad nasmarowaniem ale poczekam może ktoś bardziej obeznany w tych sprawach się wypowie.
Z góry dziekuje za pomoc
misiek1902 - Nie Maj 18, 2008 16:56
czesc
Ja miałem podobnie z szyba od kierowcy.
okazało sie ze poluzniły sie sruby na mocowaniu szyby i cały ten mechanizm od podnoszenia i zamykania okna...takze musisz sciagnac tapicerke drzwi i zobaczyc co ic tam przeciera..
lukasz17 - Pon Maj 19, 2008 09:10
a mógłbyś mi udostępnić parę porad jak zdemontować boczek tak aby nic nie uszkodzić
String - Pon Maj 19, 2008 10:12
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=27050
lukasz17 - Pon Maj 19, 2008 20:27
a jeszcze jedno pytanie a jak sie trzyma ten plastik przy jobku zamykania drzwi co jest w nim czerwona dioda??bo nie chce tego uszkodzic
sTERYD - Wto Maj 20, 2008 00:45
ten plastik się trzyma boczka drzwi na stałe, "jobek" wychodzi z niego w dół, a do diody dochodzą dwa kabelki, których kostkę sie odłącza w okolicy środka drzwi
|
|