|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Wymiana płynu
oczar321 - Sro Maj 21, 2008 14:34 Temat postu: [R416] Wymiana płynu rovera mam od niedawna .mam zamiar wymienić płyn wchłodnicy więc pytanie jak się do tego zabrać - kolejność czynnośći oraz jakiego płynu najlepiej użyć chodzi mi o firmę.
Skiba - Sro Maj 21, 2008 14:50
Proszę http://www.roverki.pl/article.php?sid=467 i nie grzesz więcej
Przeczytaj FAQ na stronie klubowej i ściągnij instrukcje RAVE
piter34 - Sro Maj 21, 2008 14:57
oczar321 napisał/a: | oraz jakiego płynu najlepiej użyć chodzi mi o firmę. |
Ja zazwyczaj kupuję Dynagel2000.
Ostatnio do R200 w serwisie P. Midowicza wlano mi płyn/koncentrat FEBI.
Kamilkkk - Sro Maj 21, 2008 15:16
Dobrze opisane ale nie są podane wszystkie punkty odpowietrzania. jest ich z tego co wiem troszke więcej - 3. Na tej stronie są one pokazane na zdjęciach A B C. Może być to do innego modelu, lepiej sprawdz
piter34 - Sro Maj 21, 2008 15:36
Kamilkkk napisał/a: | Dobrze opisane ale nie są podane wszystkie punkty odpowietrzania. |
To jest tłumaczenie instrukcji serwisowej wydanej przez MG-ROVER... Wszystko jest podane tak jak jest i tak ma być.
Kamilkkk napisał/a: | jest ich z tego co wiem troszke więcej - 3. |
Skąd to wiesz i gdzie te pozostałe 2 punkty?
Kamilkkk napisał/a: | Na tej stronie są one pokazane na zdjęciach A B C. |
Na jakiej stronie? Na jakich zdjęciach? Konkretniej napisz.
Kamilkkk - Czw Maj 22, 2008 01:11
Oj przepraszam byłem pewien że podałem linka do strony mój błąd. Oto link
http://www.mgfcar.de/bleed/index.htm
Nie twierdze że w instrukcji jest coś źle. Zdjęcia A B C są mniej więcej w połowie strony którą podałem. Być może się myle i jest to do całkiem innego samochodu ale jak dla mnie to jest to silnik serii K. Jeśli się myle to sorki za wprowadzanie ludzi w błąd.
[ Dodano: Czw Maj 22, 2008 02:28 ]
Chyba jednak mój błąd. Pomyliłem MG z MGF. Choć silniki tego samego typu to jednak pewnie troszke się różnią. Szczególnie jesli chodzi o te punkty.
sTERYD - Czw Maj 22, 2008 10:04
Kamilkkk, strona którą podałeś dotyczy MGF. Tam jest to trochę inaczej niż w R200/400 itd. Po prostu silnik jest z tyłu, a chłodnica tradycyjnie z przodu, i przewody idą dołem, więc odpowietrzenie układu musi być troszkę inksze
Kamilkkk - Czw Maj 22, 2008 13:59
Teraz już wiem Dzięki
|
|