|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Nie chce przyspieszać
Diamond - Czw Maj 22, 2008 15:57 Temat postu: [R75] Nie chce przyspieszać Witam,
Mam problem z roverkiem. A mianowicie: Po krótkiej jeździe, kiedy zatrzymuję się na światłach i chcę później ruszyć, to auto prawie w ogóle nie reaguje na gaz. Wciskam pedał do podłogi, a nawet nie czuć jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony auta, prawie w ogóle się nie rozpędza i na dodatek go przydławia, po chwili puści czarną smugę dymu z rury i powoli się buja.
Jak go zgaszę na 5 minut, zapalę ponownie i ruszam, to ma kopa, jednak po jakimś czasie znów się dzieje to samo.
Mariusz418 - Czw Maj 22, 2008 16:45
WITAM
Prawdopodobnie przepływomierz
odłącz wtyczkę i sprawdz jak chodzi
pzdrawiam
Rowan - Czw Maj 22, 2008 20:53
Ale to nie bardzo na objawy przepływki wygląda. Żebym nie był złym prorokiem, ale takie rzeczy to coś mi na turbinę wygląda.
ppawlow - Czw Maj 22, 2008 23:01
Sprawdź wąż od turbiny do intercoolera i kolektora. Lubi się przecierać a po przetarciu efekt jest podobny. Słabo przyspiesza no i ten czarny dymek.
Pozdrawiam
Paweł Rover 400Sdi, Freelander TD4
Diamond - Pią Maj 23, 2008 08:04
Czarny dym tutaj wykrztusi jednorazowo, po ruszeniu spod świateł. Podczas jazdy nie dymi, po zatrzymaniu się na chwilę, przy ruszaniu go przydławi i znowu zadymi.
Boncky - Pią Maj 23, 2008 08:38
" nie reaguje na pedał gazu " - to znaczy że jak wciskasz to nie zwiększają sie obroty ?
czy że jak wciskasz obroty idą w góre a auto nie przyspiesza ?
Diamond - Pią Maj 23, 2008 11:34
Jak wciskam pedał, to i obroty i prędkość wzrasta bardzo powoli, jakby go dusiło.
Po odłączeniu przepływomierza wydaje się jakby auto było bardziej dynamiczne, ale przy starcie smoli dalej na czarno. Jak wypluje ten dym, to rozpędza się szybciej.
Dukes - Pią Maj 23, 2008 11:49
Moze cos sie dzieje z wtryskiem paliwa?
Diamond - Pią Maj 23, 2008 12:28
W październiku zeszłego roku miałem tą samą sytuację. (tzn. Auto dymiło przy starcie i nie chciało jechać.) Po wymianie filtrów jeździłem całą zimę bez żadnego problemu.
|
|