|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Problem z radiem cd80
jozekkowalski - Sob Maj 24, 2008 07:49 Temat postu: [R75] Problem z radiem cd80 Mam problem z radiem w moim roverku. jest to orginalne radyjko cd80.w kierownicy wbudowany jest pilot jednak używać można go jedynie łącznie z przyciskami w radiu to znaczy należy wciskać przycisk przy kierownicy i na radiu jednocześnie.Inaczej nie chce działać. Nie wiem co zrobić bo wydaje mi sie że nie powinno być tak że należy wciskać i tu i tu.Może jest jakaś blokata włączona lub coś.Za wszystkie porady z góry dziękuje
lamer - Sob Maj 24, 2008 08:32
Sprecyzuj proszę...
1. Naciskanie tylko przycisków przy kierownicy nie wywołuje żadnej reakcji?
2. Naciskanie tylko przycisków na radiu nie wywołuje także żadnej reakcji?
3. Dopiero jednoczesne naciskanie przy kierownicy i na radiu działa???
jozekkowalski - Sob Maj 24, 2008 13:39
Dziękuje za odpowiedź i już precyzuje: dokładnie wszystkie wymienione punkty to znaczy naciskanie tylko przycisków przy kierownicy nie wywołuje żadnej reakcji, naciskanie tylko przycisków na radiu nie wywołuje także żadnej reakcji, dopiero jednoczesne naciskanie przy kierownicy i na radiu działa.
lamer - Sob Maj 24, 2008 15:45
Nie jestem pewien ale może to być zwarcie w "pilocie". Na twoim miejscu spróbował bym zdjąć poduszkę i odłączyć złączkę "pilota" w kierownicy. Jeżeli wtedy przyciski na radiu zaczną działać normalnie to trzeba posprawdzać "pilota".
jozekkowalski - Sob Maj 24, 2008 18:31
Dziękuje Bardzo napewno sprawdzę tą opcję Dziękuje
|
|